Jumătate din românii angajați au avut o relație amoroasă cu un coleg de birou

Jumătate din românii angajați au avut o relație amoroasă cu un coleg de birou by februarie 17, 2017 0 comments

În perioada 1-12 februarie 2017, eJobs România a derulat un chestionar online, pe tema relațiilor personale între colegii de serviciu. Dintr-un total de 1.242 respondenți, peste jumătate au recunoscut că, într-o formă sau alta, au sau au avut o relație amoroasă la job. Ba chiar, 25% dintre cei care au spus că au avut o relație la birou susțin că s-au și căsătorit cu unul dintre colegii de muncă.

Procentele nu diferă foarte mult de la femei la bărbați, însă variază de la un grup de vârstă la altul. În timp ce 60% din reprezentanții noilor generații de angajați (18-25 de ani) declară că nu au avut nicio relație amoroasă la locul de muncă, la polul opus îi regăsim pe cei din categoria de vârstă 40-55 de ani, peste jumătate dintre ei recunoscând că și-au găsit dragostea la job sau că au avut o relație intimă la serviciu.

În ceea ce privește statutul social pe care respondenții îl aveau când s-au îndrăgostit la job, cei mai mulți respondenți (62%) susțin că nu se aflau într-o relație serioasă. Pe de altă parte, cei din categoriile de vârstă 40-55 de ani și peste 55 de ani se dovedesc a fi înșelat cel mai mult, 43%, respectiv 41%.

Majoritatea respondenților susțin că relația nu a avut nicio influență asupra carierei (60%), în timp ce 17% au recunoscut că unul dintre ei a trebuit să părăsească jobul, iar 7% susțin că relația i-a ajutat să avanseze în carieră. Cei care au simțit cel mai mult că relația amoroasă le-a avantajat cariera sunt cei cu vârste de peste 55 de ani, în timp ce tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani au fost printre cei mai afectați de politicile firmelor, recunoscând că unul dintre parteneri a trebuit să își schimbe jobul.

Înființat în 1999, eJobs este primul portal de recrutare online lansat in Romania. Utilizat in prezent de peste 3,2 milioane de profesioniști, eJobs.ro ofera acces la locuri de munca in cadrul celor mai importante companii din tara. eJobs Group SRL face parte din trustul Ringier România, parte a Ringier AG.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.