Județul Cluj, printre cele mai multe apeluri la 112 din țară

Județul Cluj, printre cele mai multe apeluri la 112 din țară februarie 22, 2017 0 comments

Serviciile de ambulanță au primit, în 2016, prin serviciul unic 112, un număr de 3.781.205 apeluri, iar asistenții și medicii au intervenit în 2.836.638 de cazuri – cele mai multe înregistrate în județele Iași, Cluj, Timiș, Prahova, Constanța și în municipiul București, a anunțat marți secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Potrivit lui Arafat, numărul mare de intervenții este generat de populația numeroasă din zonele de competență (București, Constanța), dar și de structura pavilionară a spitalelor din capitalele de județ, fiind necesar un număr mai mare de transferuri interclinice.

Oficialul MAI precizează că majoritatea medicilor care lucrează la Ambulanță au atestat de medicină de urgență (5.070), alți 89 sunt medici de familie, iar 95 sunt medici rezidenți cu post în Ambulanță. Cu toate acestea, distribuția medicilor la nivel național nu este uniformă și sunt zone din țară unde nu poate fi asigurată garda, precum Bistrița-Năsăud, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Ialomița și Tulcea, unde există doar cinci medici sau mai puțini.

Anul trecut, numărul personalului mediu sanitar al Serviciului de Ambulanță a fost de 3.617 angajați.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.