Jocul de-a războiul. Asociația Ludus Dacicus organizează primele jocuri de airsoft la Turda

Jocul de-a războiul. Asociația Ludus Dacicus organizează primele jocuri de airsoft  la Turda by aprilie 19, 2016 0 comments

Altădată se juca ”pac-pac”, cu pistoale cu apă, pistoale de lemn sau plastic. Astăzi jocul de-a războiul s-a mutat de după garaje și din cimitir, în poligoane improvizate ori păduri. Nici armele copilăriei nu mai sunt atractive ci se folosesc replici sofisticate ale armelor reale iar jocurile sunt organizate după reguli militare, cu uniforme și echipament tactic.

Dacă ai epuizat toate variantele de Counter- Strike, Call of Duty, Far Cry ori cine știe ce alt joc de împușcat, poate nu e o idee rea să iei in calcul posibilitatea să muți acțiunea din fața monitorului, în realitate. Nu vor fi roboți, zombie ori inamici împotriva cărora să faci mișcări ucigașe din umbră, dar poți găsi mișcare în aer liber și distracție.

Cel puțin asta promit cei din Asociația Ludus Dacicus, primul club sportiv ce organizează la Turda jocuri de airsoft.

Airsoftul, inventant în Japonia este de fapt un joc de echipa ce simulează o luptă reală armată si care are un ridicat grad de realism .În țări ca Italia este deja considerat un sport și se administrează ca atare (federație, arbitri, cluburi, turnee cu premii etc.). În România este tot mai extins iar cluburile de airsoft organizează la rândul lor competiții. În competițiile de airsoft se folosesc replici după armele reale, iar in loc de gloanțe se folosesc bile de plastic de dimensiuni variabile. Jocul are și reguli pentru siguranță, explică Paul Nastase , președintele clubului Ludus Dacicus. ”Se poartă echipament de protecție, obligatoriu ochelari și nu se trage împotriva jucătorilor, de aproape”, spune Paul Năstase.

Unele cluburi de airsoft imaginează scenarii de joc în care echipele sunt formate din membri cu funcții specifice, comandă, medical, suport, lunetist.

O primă competiție de airsoft cu 22 de participanți, destinată publicului, a fost organizată, sâmbătă, și la Turda. Concursul a inclus probe de tir staționar și dinamic, la diverse ținte și cu diverse replici (pistol, armă de asalt, pușcă cu lunetă).

Cât costă să joci airsoft?

Dacă vrei să te apuci de airsoft, trebuie să știi că participarea la un astfel de joc implică costuri medii și o vârstă de cel puțin 18 ani.

Cel mai important e să-ți cumperi o replică a unei arme și ochelarii de protecție. Pentru distracției poți începe și cu un pistol și o pereche de ochelari, la o investiție minimă de 300 de lei. Dacă ideea te prinde poți merge mai departe și să cumper echipament ori replici de arme mai sofisticate . Sfaturi despre ce replici ori ce ar trebui să cumperi poți găsi din plin pe site-urile de profil de pe net, ori mai bine poți întreba membrii unui club de airsoft.

Ca principii generale, ideea airsoftului e aceea de mișcare și distracție, nicidecum cea a unui ”sport sângeros”, în care ciuruiești tot ce mișcă de pe după garduri, așadar participarea la jocuri e dată și de comportament.

Ludus Dacicus, clubul de airsoft ce funcționează în zonă organizează periodic jocuri la care pot participa, ca observatori, și cei străini de un astfel de sport. ”În club se poate înscrie oricine are 18 ani, completând o cerere și participând la cateva jocuri săptămânale pentru a putea să evaluăm comportamentul lor pe terenul de joc. Se pot obține orice fel de informații suplimentare la numărul de telefon 0742212560 ”, spune Paul Năstase, președintele Clubului Ludus  Dacicus.


Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.