Ironiile la adresa primarului ex-PSD-ist Matei, continuă. ”Cristi nu-i aici”, episodul II

Ironiile la adresa primarului ex-PSD-ist Matei, continuă. ”Cristi nu-i aici”, episodul II by noiembrie 25, 2019 0 comments

Liberalii turdeni l-au ironizat și astăzi pe ex-primarul PSD Cristian Matei, postând din nou un afiș pe geamurile sediului Partidului Național Liberal din Turda.

Aastăzi membrii PNL Turda strigau la intrarea în sediu ”Cristi, bă Cristi”, o ironie la adresa lui Cristian Matei despre care se spune că vrea să intre în PNL.

La primul tur al alegerilor prezindețiale,pe geamul organizației locale a fost postat textul ”Nu-l mai căutați, Cristi nu-i aici”.

Mesajul ironic prin care organizația PNL Turda transmite mesajul public că nu-l dorește pe Matei în partid a fost postat în contextul în care liderii PNL Cluj Emil Boc și Alin Tișe s-au afișat lângă primarul Turii la meciul de handbal al HC Potaissa Turda.

78209827_1330406140465422_3406522503021985792_n (1)”Rămâne cum am stabilit, Cristi nu-i aici!”, e mesajul postat pe geamul PNL Turda. Liberalii au transmis și acest mesaj în contextul în care militanții partidului au fost nevoiți să dea explicații publice susținătorilor PNL în secțiile de votare. Ideea că un ex-PSD-ist a cărui administrație locală e dominată de politizarea structurilor administrative cu membri PSD va veni la Partidul Național Liberal a dat frisoane sustinătorilor PNL.

Presa locală care are contracte publice cu Primăria Turda îl numește pe Cristian Matei, primarul Turzii, drept un personaj tentat pentru PNL.

Matei a demarat o campanie masivă de PR recent iar administrația sa este prezentată drept una dintre cele mai performante din România.

Organizația din Turda a Partidului Național Liberal îl consideră pe Cristian Matei un personaj care n-are ce căuta în partid. Cristian Matei este primarul PSD-ist pe care PNL Turda l-a combătut politic în mod constant în ultimii patru ani.

E același primar în câteva rânduri a zbierat și i-a făcut  incompetenți pe consilieriii PN,  ce-l criticau în ședințele Consiliului Local.

Cristian Matei este primarul PSD-ist care s-a plâns în 2015 că a fost trădat de PNL după ce alinața USL a murit.

În 2015, Cristian Matei se lăuda public că una dintre cele mai importante realizări e aceea că PSD și-a angajat oameni în administrația locală. Promitea deschis că dacă va câștiga alegerile locale oamenii PSD-ului vor fi angajați în instituțiile publice. Acest lucru s-a și întâmplat. Administrația locală de la Turda a fost politizată într-un mod fără precedent. Ginerele lui Cristian Matei, vicepreședinte PSD a ajuns directorul Companiei de Apă Aries. Nora acestuia, președinta organizației de tineret a PSD a ajuns directoare de școală. Trezorerierul PSD a ajuns șefa Asistentei Sociale din Turda iar vicepreședintii PSD au ajuns în Consilile de Administrație sau în structurile de conducere ale companiilor publice din oraș. Circa 100 de proceduri de atribuire de pe SEAP au fost câștigate într-un singur an de firma Green Security care îl avea în structura de conducere pe fostul fotograf de campanie al primarului Matei.

Asfaltări publice din oraș au fost câștigate prin proceduri pe SEAP de către firme la care era asociată directoarea Casei de Cultură din Turda, numită în post după ce Matei a câștigat alegerile.

Pe parcursul a 4 ani, începând din 2014,  PNL Turda a încercat prin activul de partid să contracreze pesederizarea Turzii și derapajele administrației locale. Consilierii PNL au formulat înclusiv plâgeri penale cu autor necunoscut pentru a sancționa abaterile administrative.

După patru ani, liderii PNL Cluj se afisează lângă ex-PSD-istul Matei. ”Rămâne cum am stabilit, Cristi nu-i aici!”, e un mesaj pe care PNL Turda transmite publi că nu agrează parașutarea în partid a primarului de acum al Turzii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.