Inundații în subsoluri produse de ploile din județul Cluj

Inundații în subsoluri produse de ploile din județul Cluj by mai 24, 2016 0 comments

Ploile abundente din ultimele ore au adus șuvoaie de ape care au umplut mai multe subsoluri din Cluj Napoca dar și din comuna Florești.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, șapte echipaje de pompieri din două subunități ale ISU Cluj intervin în aceste momente pentru scoaterea apei din subsolurile mai multor imobile din divese locații ale municipiului Cluj-Npoca și comuna Florești. Acumulările de apă au fost generate ca urmare a acantității mari de precipitații căzute într-un interval scurt de timp în această după-amiză pe raza județului Cluj. 

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au preluat până acum peste 100 de apeluri de urgență.

Cele mai multe solicitări au venit din zona nord-est a municipiului Cluj-Napoca, cum ar fi Piața Gării, străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Războieni, Corneliu Coposu, Maramureșului, Septimiu Mureșan, Cetății, Alexandru Vlahuță, Suceava Bulevardul Muncii și Calea Baciului.
Străzile Doinei și Vișinilor au fost mai afectate din cauza ieșirii din albie a unui pârâu din zona respesctivă.

Fenomenele meteorologice au fost semnalate printr-o avertizare de cod portocaliu, într-un interval de aproximativ 30 minute fiind înregistrate concomitent peste 50 de apeluri care solicitau intervenția pompierilor în vederea scoaterii apei din subsolurile imobilelor de locuințe.

Deplasarea pentru intervenții a echipajelor a fost prioritizată către locațiile unde au fost estimate efecte mai mari ca urmare a acumulărilor de apă, urmând a se răspunde tuturor solicitărilor în cel mai scurt timp posibil.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.