Internet gratuit în parcuri, la Câmpia Turzii printr-un proiect desfășurat în toată Europa

Internet gratuit în parcuri, la Câmpia Turzii printr-un proiect desfășurat în toată Europa by mai 22, 2019 0 comments

Locuitorii din Câmpia Turzii vor beneficia de internet gratuit prin wi-fi în spațiile publice, în baza unui proiect cu fonduri europene, a anunțat primarul Dorin Lojigan.

Autoritățile locale au fost selectate în cadrul proiectului WiFi4EU , proiect coordonat de Comisariatul pentru Societatea și Economia Digitală.

În total, prin acest proiect, vor fi alocate 120 de milioane de euro din bugetul Uniunii Europene pentru aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, până în 2020.

Proiectul prevede acordarea de bonuri valorice de 15.000 de euro pentru o localitate pentru dezvoltarea de rețele wi-fi gratuite în spații publice exterioare de tipul parcurilor sau piețelor ori în spații publice culturale precum muzeele sau bibliotecile. Modul de selecție este primul venit, primul servit, dacă se respectă cerințele de eligibilitate.

În aprilie 2019, Comisariatul pentru Societatea și Economia Digitală care coordonează proiectul a anunțat că alte 3,400 de muncipalități din statele memebri au primit bonuri valorice. Printre acestea și municipiul Câmpia Turzii.

Oficialii UE au precizat că mai sunt disponibile alte 9000 de bonuri valorice și că vor mai fi organizate două noi sesiuni până în 2020. Penultima sesiune de depuneri de cereriva fi organizată în a doua jumătate a acestui an.

WiFi4EU este o inițiativă legată de strategia UE în telecomunicații care include măsuri de creștere a conectivității cetățenilor europeni prin accesul la rețelele de internet. Măsura văzută cu dublu impact, social și economic și este o parte a unor pachete de măsuri privitor la creșterea competitivității europene. Prima sesiune de depunere de proiecte a fost lansată în 2018, când 2800 de munciplaități au primit bonuri valorice de 15.000 de euro.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.