InfoAries.ro dezaprobă limbajul jurnalistului Gelu Florea. Prin amplitudine și frecvență se apropie de sfera tulburărilor psihice

InfoAries.ro dezaprobă limbajul jurnalistului Gelu Florea. Prin amplitudine și frecvență se apropie de sfera tulburărilor psihice martie 21, 2018 1 comment

InfoAries.ro își exprimă public dezacordul față de limbajul d-lui Gelu Florea, folosit de acesta pe rețelele de socializare, în ultimele 24 de ore, la adresa jurnalistului Horea Hudrea.

În ciuda articolelor critice la adresa administrației publice locale ori la adresa altor instituții publice, InfoAries. ro a păstrat și a promovat în spațiul public un limbaj decent. Pozițiile critice exprimate au păstrat o formă civilizată iar publicația InfoAries.ro a acceptat și chiar a promovat diferențele de opinie.

Am publicat ca anexe ale articolelor noastre toate opiniile critice ce ne-au fost transmise, indiferent de duritatea acestora, lucru care poate fi verificat cu usurință. Am publicat de-a lungul timpului articole critice la adresa instituțiilor ori persoanelor publice dar am considerat mereu că se cuvine să păstrăm o decență în exprimarea publică.

Considerăm însă că replici precum ”impotent”, ”prost de bubuie”, ”hartia igienica a diareei T9”

bubuie prostia in unii! ”, ”când protestezi în p…a goală în fața Salinei? ”, ”promiți că vei fi sluga mea în 2018 și te pot da cui vreau, să te… ?! :)) ”,te iau mascații”, sunt replici dincolo de cadrul normal și civilizat al unei discuții. 

Prin frecvență și amplitudine se apropie de sfera limbajului patologic al tulburărilor psihice. Se apropie de o violență verbală pe care opinia publică e bine să o condamne. 

Prin articolul InfoAries.ro sub titlul ”Salina Turda vinde suveniruri cu sare de la Ocna Dej”, publicația noastră a dat curs unei sesizări a unui angajat al Salinei Turda. Demersul jurnalistic a inclus verificare bazei de date SEAP ce a confirmat achiziția sării, verificarea provenienței acesteia, și- subliniem- contactarea  conducerii Salinei Turda pentru un punct de vedere anterior redactării articolului.  Conducerea Salinei Turda deși contactată a decis să nu comenteze subiectul.

Este universal recunoscut dreptul la opinie într-o societate democratică, fie că e vorba de idei publicate printr-un articol, fie că e vorba de o opinie contrară spusă de o simplă persoană ori o persoană publică. 

Prezența ca și comentator a dlui Florea Gelu, în spațiul public, este din acest punct de vedere un drept. Credem însă că dialogul, dezbatarea și opiniile exprimate trebuie să se bazeze pe bun simț.

Constatăm cu regret că jurnalistului Gelu Florea și-a pierdut bunul simț. 

Readucem în atenția opiniei publice din Turda faptul că Florea Gelu a fost sancționat în urmă cu 10 ani de către Consiliul de Onoare al Asociației Jurnaliștilor din Presa Clujeană cu un avertisment , ce urma cu o excludere, exact pentru acest tip de comportament.

Stabilirea acestei sancțiuni profesionale poate fi confirmată de persoane publice din Turda precum Indrei Rațiu (Centrul Rațiu pentru Democrație) și Lia Doina Durlan (Ziarul 21). Pentru a evita sancțiunile profesionale, Florea Gelu a demisionat din Asociația Jurnaliștilor din Presa Clujeană,  înainte ca sancțiunea să fie aplicată. A scăpat de sancțiunea profesională printr-un tertip și s-a considerat persecutat. 

Solicităm public Salinei Turda – partener de afaceri al dl-lui Florea Gelu și parte în această dispută- dar și celorlați parteneri instituționali ai acestuia să îi recomande o temperare în abordarea discursului public, având în vedere amplitudinea și frecvența limbajului peiorativ al jurnalistului cu care colaborează. Este un apel la decență și normalitate.

Credem cu tărie că dincolo de opiniile diferite trebuie să rămânem oameni.

1 comentariu

Incepe conversatia
 1. pascu
  #1 pascu 21 martie, 2018, 18:17

  Spune-mi cu cine te-mprietenesti ca sa-ti spun cine esti

  Florea Gelu, pretinul lui Matei Cristian
  Matei Cristian ,pretinul puscariasului Dragnea Liviu.

  Comentariile nu-si mai au locul ,majoritatea turdenilor simt ca si d-voastra d-le Horea si privesc cu scarba la ce se intampla in tara si mai ales in Turda bolsevica.S

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.