Info Arieș a cerut Primăriei să explice cum a cheltuit 2,3 milioane pe spațiile verzi din oraș

Info Arieș a cerut Primăriei să explice cum a cheltuit 2,3 milioane pe spațiile verzi din oraș by noiembrie 13, 2017 0 comments

Publicația Info Arieș a adresat joi, 8 noiembrie o solicitare în baza Legii 544/2001 prin i s-a solicitat primarului Cristian Matei să precizeze cum a cheltuit 2,3 milioane de lei pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș.

Municipalitatea este obligată potrivit Legii 544/2001 privind accesul la informațiile cu caracter public să răspundă într-un termen de 10 zile sau amâne răspunul, dar nu mai mult de 30 de zile.

În cererea cu nr 24054 din 08.11.2017  s-a cerut detalierea capitolului bugetar ”Întretinere gradini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive si de agrement cont 67.02.05.03, din care să rezulte :

Cheltuielile defalcate pe servicii de întreținere și modernizare a zonelor verzi și de agrement din care să rezulte: tipul de lucrări, durata și periodicitatea lor și valoarea acestora pentru fiecare tip de lucrări în parte.

Cantitățile de materiale folosite pentru întreținerea zonelor verzi din care să rezulte: tipul de materiale achiziționate, cantitățile achiziționate și valoarea achizițiilor, dacă este cazul.

Să se precizeze care sunt entitățile economice (firme private ori cu capital public) care au derulat contracte de întreținere și modernizare a zonelor verzi precizând: tipul contractului, valoarea acestuia și modalitatea de încredințare a contractului.

Informațiile financiare solicitate au fost cerute pentru anul 2017, până la data aprobării execuției bugetare pe trim III al anului în curs.

În acest an administrația locală a cheltui peste 2, 3 milioane de lei cu amenajarea spațiilor verzi din oraș, în condițiile în care a anunțat simulatan demararea unui proiect de parteneriat între municipalitate și agenții economici. ”Adoptă un spațiu verde ” a fost un proiect prin care companii locale precum Compania de Apă Arieș au finanțat din bugete proprii amenjarea unor spații verzi din oraș. La cele 2,3 milioane de lei cheltuiți cu parcurile și spațiile publice se adaugă alte sume de bani cheltuite tot din surse publice, dar de data aceasta din bugetelor societăților cu capital public la care este acționar Consiliul Local. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<