Înființarea Fotbal Club Potaissa Turda a fost amânată. Se propunea alocarea 352.000 de lei anual pentru fotbal

Înființarea Fotbal Club Potaissa Turda a fost amânată. Se propunea alocarea  352.000 de lei anual pentru  fotbal

Înființarea Fotbal Club Potaissa Turda a fost amânată. Se propunea alocarea 352.000 de lei anual pentru fotbal

by septembrie 28, 2015 1 comment

Proiectul de înființare a Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Municipal Potaissa Turda a fost scoasă de pe ordinea de zi a Consiliului Local , prin retragerea proiectului de către unul din inițiatori, cosilierul Cristian Felezeu. În această asociație, municipiul Turda are, potrivit proiectului municipalității, o cotă de participare de 98%, Asciația Sportivă Potaissa are o cotă de participare de 1,5% iar Suciu Nicolae Dorinel o cotă de 0,5%.

Propunerea de înființarea noii structuri sportive este una controversată, având în vedere că fotbalul a înghițit zeci de miliarde de-a lungul anilor, fără rezultate notabile.
Patrimoniul noii asociații de fotbal municipale va fi prin aport din bugetul local care asigură 29.4000 de lei. Anual municipalitatea ar urma să plătească alți 29.400 de lei lunar până în datade 15 a fiecărei luni. În total suma auală alocată va depăși 352.000 de lei.
Din Consiliul Director al asociației vor face parte Lucian Cordiș, jurnalistul Gelu Florea și Dan Misăraș.
Inițiativa municipalității afost criticată de consilierii independenți. Cosilierul Sorin Bichiș a criticat faptul că de la dosarul de înființare au lipsit cazierul fiscal al celorlalți asociați, Asociația Sportivă Potaisaa și persoana fizică asociată. ”Lipsește cazierul fiscal.Dacă vreau să asociez Consiliul Local cu bani din buget, vreau să știu și cu cine,ce datorii are la stat, care e situația financiară. În afară deastanu cred că e oportun ca să alocăm o sumă atât de mare de bani”, a comentat Bichiș.
Înființarea unui organism pentru fotbal nu e o noutate. În 2008-2009, municipalitatea înființa SC Fotbal Club Ariesul Turda SA o societate pe acțiuni ce a beneficiat succesiv de alocări de fonduri din partea bugetului local de peste 1,4 milioane de lei. SA-ul public este acum în procedură de dizolvare la Tribunalul Comercial și rămâne de văzut dacă municipalitatea își va recupera banii ori aceștia au fost în mod misterios cheltuiți.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Turdeanul
    #1 Turdeanul 5 august, 2020, 19:01

    Nu inteleg de ce trebuie finantate echipe profesioniste de handbal,fotbal etc din bani publici.Platesti jucatori ,antrenori ,deplasari din banii tuturor.Vrea un primar echipa profi….este liber sa,si faca ,dar nu din banii mei ,ai tuturor ci din banii lui.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.