Incompetența guvernului în educație creează haos și incertitudine, crede psihologul Sergiu Marcu

Incompetența guvernului în educație creează haos și incertitudine, crede psihologul Sergiu Marcu septembrie 4, 2020 1 comment

Amânarea începutului de an școlar pentru 1 octombrie – incompetența guvernului de a lua și a comunica decizii ferme,  duce la adâncirea incertitudinii și creează haos.

După ce cu doar câteva zile în urmă Ministrul Educației anunța că procesul de achiziție de tablete pentru elevi a eșuat, azi aflăm că există posibilitatea ca școala să înceapă abia pe 1 octombrie. Este un dezastru ce se întâmplă din câteva motive foarte simple.

Primul motiv e acela că din luna martie și până în iunie (adică mult peste jumătate din semestrul 2) școala online a fost o glumă. Decalajele din educație trebuiau recuperate, ori, măsura care s-ar fi impus în acest caz era începerea școlii mai repede ( pe 1 septembrie de exemplu, astfel încât aveai 2 săptămâni de parcurgere a programei restante, mai ales pentru materiile importante).

Un al doilea motiv e legat de achiziția tabletelor. Când anunți un eșec (achizitionarea tabletelor) nu poți veni după câteva zile cu o măsură care se bazează intocmai pe măsura la care tu, ca executiv, ai dat greș – este noaptea mintii ce se întâmplă. Ieri spui că nu ai fost in stare să achiziționezi infrastructura pentru școala online, iar azi zici că prelungești deadline-ul pentru reluarea cursurilor fizicie. Sunt erori pe care eu le-as trece la malpraxis politic (dacă ar exista așa ceva).

Adăugați bulversarea părinților și a cadrelor didactice. Tu, ca părinte, ai nevoie să știi ce faci cu copilul tău? Merge la școală, nu merge? Cu cine rămâne daca nu, cum iti faci programul dacă da? Personalul didactic – la fel. Trăim într-un haos total guvernat de incompetență.

Să ne explice orice specialist din acest guvern cum înveți online un copil de clasa 1 să scrie, să citească și să socotească? Nu poate pentru că nu este posibil.

Au avut 6 luni la dispoziție să pregătească organizarea noului an școlar – n-au fost in stare. Guvernul pasează acum responsabilitatea pe autoritățile locale (si parțial, pe bună dreptate), însă nu te poți spăla pe mâini cu asta când tu ai reprezentanți în fiecare județ (Inspectoratele Școlare Județene).

Alegerile se pot organiza la perfecție, fără nicio problemă – educația nu.

Sergiu Marcu,

psiholog


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. legionarul
    #1 legionarul 16 septembrie, 2020, 19:13

    Mai schimba informatiile pe care le transmiri prin foaia ta electronoca !!! Sau te-a prins si pe tine in plasa banilor pe care ii vei primi daca va castiga !!! Vad ca iei urma RIDICATORULUI de BARIERA , semianalfabet , fost coleg de clasa !!! Sau banii nu au miros daca sunt in numar ,,INDESTULAT,, !!!Sa-ti fie rusine !!!

    Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<