Începe World Experience Festival. Muzica a peste 20 de culturi din lume va răsuna la Cluj

Începe World Experience Festival. Muzica a peste 20 de culturi din lume va răsuna la Cluj by iunie 12, 2019 0 comments

World Experience Festival 2019 va începe în 13 iunie la Cluj, unde pe durata a trei zile se va putea asculta muzica a peste 20 de culturi din întreaga lume. Spectacolele vor avea loc în fiecare zi, de la ora 15.00 în Parcul Central Simion Bărnuțiu din Cluj iar la Centrul de Cultură Urbană Casino sunt planificate expozițiile evenimentului.

Ediția din 2019 a World Experience Festival vă oferă concerte din muzica neauzită a lumii dar și workshop-uri și ateliere creative. Ajuns la cea de V-a ediție, WEF este cunoscut anterior ca Festivalul Ambasadelor și de-a lungul anilor a evoluat într-un proiect amplu și îndrăgit de comunitatea românească. În 2019, Muzica Neștiută a Lumii este cea care va uni artiști și spectatori într-un traseu cultural inedit.

Călătoria” în jurul lumii începe în 13 iunie, pe note ale orchestrelor balineze de „gamelan” ale grupului Indonesia Baroque (Indonezia, Java de Vest), într-un performance spectaculos, continuat de Apichat Pakwan, un grup de muzicieni din Thailanda și Olanda, care a lansat un nou stil muzical -Esantronics.

Experiența muzicală transculturală din parcul central va continua în prima zi alături de trupa Tarabband– Irak/Egipt și Suedia, care te poartă pe trei continente, într-un show grandios.

În data de 14 iunie, călătoria va continua în Orient, în Asia, pe ritmuri de muzică și dans specifice culturii chineze și muzica sacră a Indiei prin grupul Sahaja Yoga. Parcursul muzical continuă cu ritmurile peruviane (de la muzica din zona Anzilor sau de influență afro) ale celor de la Sin Fronteras (Peru). Vor cânta trupa JMO (Elveția, Senegal, Israel)și veți putea asculta sunetul deopotrivă melancolic, dar puternic, al Korei (o harfă africană cu 26 de corzi).

Seara de duminică aduce un eveniment special cu concertul Frânturi din Orașul Încărunțit – Povestea orașului Alepo, într-o interpretare muzicală orientală fără precedent pe scena WEF cu muzicienii Mohamad Zatari (Siria) și Michael Acker (România), Lela Soto Trio Flamenco va aduce atmosfera și ritmurile muzicale ale unei taverne iberice la Cluj-Napoca. Vor putea fi ascultate și ritmurile voodoo din Caraibe și linia melodică de blues-rock a anilor ’70 prin trupaMoonlight Benjamin.

Organizatorii au mai inclus in program workshop-uri de dansuri irlandeze, muzică arabă ori indoneziană și workshop de dansuri braziliene (copeira).

Programul complet al evenimentului aici.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<