Începe şcoala. Ce trebuie să ştii despre tichetele sociale pentru grădiniţă

Începe şcoala. Ce trebuie să ştii despre tichetele sociale pentru grădiniţă by septembrie 9, 2016 0 comments

Familiile care au venitul lunar pe membru de familie de până la 284 lei/persoană și care au copii înscriși la grădiniță pot beneficia de stimulent educațional, conform Legii nr. 248/2016, privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Formularul de cerere/declarație pe proprie răspundere pentru acordarea stimulentului educațional (tichet social pentru grădiniță) este disponibil și se depune la sediul serviciului social aparţinând primăriei din fiecare localitate, sau se poate descărca de pe site-ul Direcției de Asistență Socială și Medicală, secținea Formulare.

Stimulentul educațional se acordă începând cu luna în care beneficiarii îndeplinesc criteriile de eligibilitate, pentru perioada septembrie-iunie și este în valoare de 50 de lei/lunar. Acordarea tichetelor este condiționată de frecventarea grădiniței. Dacă o familie are mai mult de un copil care frecventează grădinița, se depune o singură cerere, unde se trec toți copiii înscriși. Pentru familiile aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, beneficiare de alocație de susținere a familiei sau de venit minim garantat (ajutor social), se completează doar formularul de cerere/declarație pe proprie răspundere, la care se anexează dovada înscrierii copilului la grădiniță (adeverință). Cererile și actele se depun până la data de 20 decembrie 2016, la primăria unde familia are domiciliul sau reședința.

Pentru a primi tichetele sociale, absenţele copiilor, fie ele şi motivate, nu trebuie să depăşească 50% din totalul zilelor de gradiniţă. Doar în caz excepţional, o singură dată într-un an şcolar, copiii vor putea beneficia de tichete sociale şi dacă în luna monitorizată au lipsit mai mult de jumătate din zilele de gradiniţă, din motive medicale.

Tichetele sociale vor putea fi folosite pentru achiziţionarea produselor alimentare şi/sau de igienă, a produselor de îmbrăcăminte şi a rechizitelor.

Actul normativ interzice transformarea tichetelor în bani şi utilizarea acestora pentru achiziţionarea băuturilor alcoolice sau a ţigărilor. Cei care vor încălca aceste reguli nu vor mai fi sprijiniţi, iar titularul dreptului va trebui să returneze banii autorităţilor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.