I-am prostit cu PSD, îi prostim cu PNL. Cartierul Primăverii nu se mai asfaltează cu bani din Fondul de Investiții

I-am prostit cu PSD, îi prostim cu PNL. Cartierul Primăverii nu se mai asfaltează cu bani din Fondul de Investiții by ianuarie 7, 2020 0 comments

Administrația locală a primarului Cristian Matei se află în derută  deoarece nu știe cum să le explice turdenilor că nu se va mai asfalta Cartierul Primăverii cu bani din Fondul de Dezvoltare și Investiții.  Noua guvernare PNL a tăiat banii pentru asfaltarea care era deja promisă de fosta guvernare PSD.   Situația este încărcată cu ironie deoarece, potrivit unor surse politice, primarul Turzii, Cristian Matei tocmai a trecut la PNL. 

Dilema, care este pur propagandistică,  apare după ce guvernul a anunțat că a desființat Fondul de Dezvoltare și Investiții.  În luna octombrie, primarul Cristian Matei a anunțat că pentru asfaltările din Cartierul Primăverii s-au alocat bani de către guvernarea PSD. De fapt, sumele de bani erau incerte.

Am semnat astăzi la București contractul de finanțare prin care vom asfalta 17 străzi în Cartierul Primăverii și limitrof acestuia!

Suma de 35.279.771 lei a fost alocată din Fondul de Dezvoltare și Investiții și va fi folosită pentru modernizarea străzilor Dimitrie Anghel, George Bacovia, George Călinescu, I.L.Caragiale, Ioan Slavici, Ion Agârbiceanu, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Mihail Sadoveanu, Marin Preda, Lalelelor, Nicolae Labiș, Octavian Goga, Tudor Arghezi, Iasomiei, Garofiței, Valea Racoșei scria primarul Cristian Matei, în 3 octombrie 2019.

 În momentul în care primarul făcea anunțul se știa faptul că fondurile disponibile în FNI nu erau consolidate. Nu vom ști însă niciodată cu certitudine decă acești bani ar fi existat și cum, deoarece guvernarea PSD a picat.  ”PSD a dat” este varianta propagandistică a poveștii.  Ce urmează acum e varianta ”PNL a luat” și asta e greu de explicat pentru aparatul de propagandă. 

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat luni,6 ianuarie 2020 că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, care prevede inclusiv desființarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii. Sumele acordate se diminuează la valoarea sumelor primite până la momentul intrării în vigoare a acestei OUG pentru lucrările efectuate şi recepţionate în condiţiile legii. Cum în cartierul Primăverii nu s-au efectuat și recepționat lucrări, Turda rămâne fără bani prin intermediul acestui fond.

Acum , administrația primarului Cristian Matei trebuie să le explice turdenilor de ce PNL ”a luat”, pe când PSD ”a dat”. 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.