Guvernul va aloca bani pentru autostrăzile legate de Turda. Lucrările sunt mult întârziate

Guvernul va aloca bani pentru autostrăzile legate de Turda. Lucrările sunt mult întârziate by ianuarie 18, 2016 0 comments

Ministerul Transporturilor a anunțat astăzi că va finanța și în 2016 marile proiecte de infrastructură din Transilvania, inclusiv cele două autostrăzi de care e legată Turda – autostrada Transilvania ( Câmpia Turzii-Ogra -Tg.Mureș) și Turda-Sebeș. Sumele alocate proiectelor din Transilvania ( care includ și autostrada Timișoara Lugoj și Lugoj-Deva) sunt de 102, 2 milioane de euro, dintr-un necesar estimat la 1,4 miliarde, adică mai puțin de 10%.
Autoritățile guvernamentale spun că Turda-Sebeș se va finaliza în a doua jumătate a anului 2018, cu o întârziere de 2 ani de zile.
Pentru autostrada Sebeş-Turda, la aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor sunt autorizaţii de construcţie doar 12 din cei 70 de kilometri ai şoselei de mare viteză iar lucrările nu sunt foarte avansate.

Deputatul Mircea Irimie a cerut 7 milioane pentru Spital

Lista de investiții a miniștrilor de la București include printre altele finanțarea reabilitării a 234 şcoli şi grădiniţe iar Ministerul Dezvoltării a inclus pe listă 125 milioane euro (565 milioane lei) pentru 482 de obiective: săli de sport, bazine, pationare, dar şi centre sociale cămine de bătrâni sau pieţe și 108 milioane euro (486 milioane lei) pentru implementarea Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. Acest din urmă program a fost anunțat de Liviu Dragnea și PSD încă de acum 2 ani și ar urma să rezvolve problemele legate de cadastru și carte funciară în orașele din România. Finanțarea asigurată prin acest proiect ar fi utilă spre exemplu și Turzii deoarece ar rezolva problema realizării Planului Urbanistic General al orașului.
Deputatul turdean Mircea Irimie spune că finanțarea obiectivelor de investiții anunțate de miniștrii guvernului Cioloș poate fi vizibilă doar cu începere din trimestrul II. Irimie spune că ca făcutndemersuri pentru obținerea unei finanțări de 7 milioane de lei pentru spitalul din Turda. “Dl ministru Cadariu a spus că suma e mare, dar a promis alocarea ei integrală, eșalonat. Mi-a și recomandat dealtfel să nu fac un amendament la legea bugetului, deoarece va fi respins cinsă trimit solicitarea celor de la spital, direct către minister”, spune Mircea Irimie. Anul trecut, deputatul turdean a obținut 4,5 milioane pentru spital și 90.000 pentru realizarea picturilor la mănăstirea Mihai Vodă

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.