Guvernul a alocat peste 22 de milioane pentru asfaltările din ”Cartierul Industrial”

Guvernul a alocat peste 22 de milioane pentru asfaltările din ”Cartierul Industrial” by iulie 19, 2017 0 comments

Administrația locală a primit o cifră istorică prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru lucrări de infrastructură și modernizarea școlilor din oraș, de peste 31 milioane de lei

Banii sunt alocați pentru modernizarea Zonei Industriale și trei școli Avram Iancu, Teodor Murășan, școala Poiana și Liceul Liviu Rebreanu.

Alocările bugetare ridică o presiune financiară de pe umerii administrației locale care va trebuie să caute în continuare resurse pentru asfaltările din oraș.

Municipiul Turda a primit 31.257.377.60 de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Aceasta este o veste extraordinară și istorică pentru administrația locală, dar și pentru cetățenii Turzii, suma fiind una considerabilă, care va folosi la asfaltarea străzilor din municipiu și la reabilitarea a 4 școli și licee! Primăria Municipiului Turda, condusă de primarul Cristian Octavian Matei, a reușit astfel să obțină cea mai importantă sumă alocată prin programele guvernamentale, din istoria Turzii”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Turda.

Banii pentru asfaltări au venit pentru loturi din zona industrială

Proiectele de asfaltări au fost finanțate doar pentru două loturi din zona industrială a orașului, cu lucrări în valoare de 12, 8 și 10,7 milioane de lei. Administrația locală trebuie să găsească astfel soluții și pentru celelalte zone din oraș.

Guvernul a mai alocat 3, 2 milioane de lei pentru modernizarea Liceului Liviu Rebreanu, 2, 7 milioane de lei pentru reabilitarea Liceului Teoretic Liviu Rebreanu iar 1,3 milioane au fost aprobate pentru Școala din Poiana. Școala Avram Iancu a primit 743.702 lei.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a început implementarea etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care vor primi finanţare toate proiectele eligibile ale administraţiilor publice locale.

Câmpia Turzii figurează în lista proiectelor PNDL cu trei obiective de investiții aprobate, modenizarea grădiniței Pinocchio în valoare de 1,8 milioane lei, Modernizarea străzilor Ionel Floasiu, Nicolae Titulescu, – tronson II, Zaharia Stancu-tronson II, Tudor Arghezi-tronson I, Nichita Stănescu, în valoare de 2,7 milioane lei, Lucrări de intervenție privind reabilitarea imobilului din str. 1 Decembrie 1918, nr. 4 în vederea relocării S.P.C.L.E.P. , în vaoare de 448.000 lei și proiectul de trecere în subteran a cablurilor de iluminat public și modernizare iluminat public în zona centrală în valoare de 257.000 lei

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.