Gropa de Gunoi: Președintele CJ Cluj refuză să îi plătească pe italienii de la Atzwanger

Gropa de Gunoi: Președintele CJ  Cluj refuză să îi plătească pe italienii de la Atzwanger

Gropa de Gunoi: Președintele CJ Cluj refuză să îi plătească pe italienii de la Atzwanger

by iulie 21, 2015 0 comments

Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj a declarat pentru Radio Napoca că nu va dispune efectuarea de plăți către asociere Atzwanger, constructorul groapei de gunoi de la Cluj. În opinia președintelui Consiliului Județean Cluj soluția optimă este reluarea procedurilor de licitație dacă constructorul nu va efectua lucrările prost făcute pe cheltuiala lui. Potrivit lui Seplecan, Consiliul Județean a contestat în termenul de 15 zile decizia Comisiei de Adjudecare a Disputelor care, la începutul verii, a dat  câștig de cauză constructorului.
Asocierea Atzwanger a constestat în primăvară, la Comisia de Adjudecare a Disputelor, organism de arbitraj pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, deciziile CJ de rezilierea contractului, refuzul de a prelungi contractul și neplata unor lucrări anterioare.
Președintele CJ spune că a discutat cu reprezentanții Atzwanger și au ajuns la două opinii separate. Seplecan spune că va plăti lucrările executate corect, doar după ce constructorul va remedia lucrări efectuate greșit anterior în timp ce italienii cer plata pentru lucrările deja efectuate și se angajează să refacă lucrările prost făcute, ulterior. “Senzația mea este că vor să ia banii iar apoi să plece”, spune Seplecan.

Consiliul Judeţean Cluj a primit în iunie un document complex de peste 70 de pagini din partea Comisiei de Adjudecare a Disputelor (CAD) cu concluziile acesteia referitoare la disputa pe care instituţia o poartă cu fostul constructor al Centrului de Deşeuri. În document au fost menționate cel puţin nouă aspecte pentru care Asocierea Atzwanger S.P.A. (lider al asocierii, antreprenor) – Laduner S.R.L. – S.C. Confort SA – Vel Service S.R.L. a cerut o decizie de la CAD, acestea variind de la rezilierea contractului de către CJ Cluj, refuzul CJ de a încheia un act adiţional de prelungire a contractului până la refuzul CJ de a deconta mai multe plăţi care li s-ar cuveni constructorilor. Comisia de Adjudecare a Disputelor a dat câștig de cauză italienilor și a stabilit că autoritățile județene nu au respectat procedura de reziliere a contractului, că erau obligate să prelungească prin act adițional perioada de finalizare a lucrărilor și că trebuie să plătească daune contractuale de 12, 7 milioane de lei.
Consiliul județean spune că litigiile în legătură cu acest contract nu sunt susceptibile soluţionării pe calea arbitrajului. Dincolo de necompetenţa generală a CAD asupra disputelor din acest contract, CAD nu are competenţă să decidă asupra disputelor deoarece antreprenorul nu a urmat procedura contractuală.

Sandalul lucrărilor prost efectuate și întârziate la Centrul de Management Integrat a Deșeurilor (CMID) a creat o situație de criză în tot județul în ceea ce privește serviciile de salubritae, în condițiile în care lucrările trebuiau finalizate în octombrie 2014.
Pe fondul crizei lucrărilor de la CMID, autoritățile locale din Turda se pregătesc în săptămâna care urmează, să aprobe majorarea de tarife pentru ridicarea gunoiului și stabilirea unei taxe speciale pentru cei ce nu au contract, în condițiileîn care gunoiul menajer din Turda va trebui transportat la peste 160 de kilometri.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<