Grevă cu o asistentă

Grevă cu o asistentă

Grevă cu o asistentă

by octombrie 31, 2016 0 comments

Angajații Spitalului Municipal Turda au intrat în grevă, dr protestul nu va fi unul de amploare. La Turda protestează doar cei care nu sunt de serviciu deoarece potrivit normelor trebuie asigurată o treime din capacitatea serviciilor de urgență.

Datorită faptului că în sănătate posturile sunt blocate iar personalul angajat e insuficient, protestele nu pot fi de amploare. LA Turda sunt doar câteva pichete de grevă, repartizate pe schimburi.

Adela Olivia Popescu scria în seara precedentă pe pagina de facebook a federației Sanitas că, la Turda, greva e praf în ochi în condițiile în care din patru asistente doar una face grevă.

Grevă generală? Praf în ochi. La noi în spital cam așa stă situația. Persoanele care sunt de serviciu nu fac grevă! Pentru grevă trebuie venit din libere…și cine sa vină dacă suntem 4 asistente de toate și 3 muncesc? Tare aș invita Sanitasul sa vină mâine la Turda să vadă cum se va munci cu de toate, internări, externări și tratamente care nu sunt urgente! Și încă ceva… pe vremuri dacă sindicatul era în grevă, acea zi era platită de sindicat dacă instituția refuza să ne plăteasca, acum cică nu sunt bani! Veci nu ne vom obține drepturile, pentru că ne este teamă să le cerem și să ne impunem atunci când este necesar și suntem prea cu bun simț. Să văd care-i asistenta care are curajul să-i zica medicului ca nu face decât urgențele, dacă el ii cere externări și alte activități!”, scrie Adela Olivia Popescu.

Eugenia Bălgărădean, lider Sanitas Turda spune că în spital au fost organizate pichete de grevă și protestatarii sunt împărțiți pe ture. ”Pentru noi este și externarea o urgență. Suntem dependenți la salarii de numărul de pacienți externați”, explică lidera de sindiat motivul pentru care personalul sanitar asigură și alte servicii medicale decât urgențele.

Eugenia Bălgărădean reunoaște însă că în unele secții sunt doar patru asistente, din care trei trebuie să asigure turele iar una rămâne să mimeze greva. ”Trebuie să asigurăm serviciile de urgență. Da, e adevărat că personalul e extrem de redus și astfel nu pot fi mulți greviști”, mai spune Bălgărădean.

Aproape 75.000 de medici, asistenți medicali și alți angajați din sistemul sanitar sunt de luni în grevă generală, ca urmare a faptului că nu s-a ajuns la o înțelegere cu autoritățile privind revendicările legate de legea salarizării, a declarat vineri, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi.

Federația Sanitas cere introducerea în Ordonanța de Urgență a Guvernului 20/2016 a angajaților care lucrează în serviciul tehnic administrativ – 23.000 de persoane, a funcționarilor publici din Direcțiile de Sănătate Publică – 1.800 de oameni și a celor din creșe și gradinițe – aproximativ 1.500 de persoane.

”Sanitas mai solicită reducerea diferențelor salariale de pînă la 800 de lei între asistenții medicali absolvenți ai școlilor postliceale sanitare și cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeași profesie, avand aceeași fișă a posturilor și aceleași atribuții“, a spus Sepi.

Federația Sanitas a cerut și reducerea diferențelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice și neclinice și trecerea asistenților din asistența socială pe grila din sistemul neclinic.

Protestele Federatiei Sanitas au început cu pichete, în 20 septembrie la sediul Ministerului Muncii, în 27 septembrie la Ministerul Finanțelor, în 4 octombrie la Ministerul Sănătații și în 11 octombrie la sediul Parlamentului.

În 12 octombrie, membrii Federației Sanitas au fost în grevă japoneză și au purtat banderole în timpul serviciului, în toate spitalele, iar în 19 octombrie, sindicaliștii au fost în grevă de avertisment, cu încetarea lucrului timp de două ore.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<