Grav accident de circulație între Cluj și Gherla. Cod roșu instituit de Prefectura Cluj

Grav accident de circulație între Cluj și Gherla. Cod roșu instituit de Prefectura Cluj by februarie 3, 2017 0 comments

Un accident grav de circulatie a avut loc, în aceasta dimineață, pe DN1C Cluj-Napoca – Gherla, în zona localităţii clujene Răscruci. In evenimentul rutier au fost implicate un microbuz și un tir. Autoritățile au activat planul roșu de acțiune.

12 au fost rănite, vineri dimineaţă, în urma unui accident produs pe drumul naţional (DN) 1C, în judeţul Cluj, unde un microbuz şi un autotren s-au ciocnit, traficul fiind oprit.

Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Daniel Boie, a declarat, pentru AGERPRES, ca ar fi vorba de un microbus care a lovit un tir ce venea din sens invers, in momentul in care acesta din urma vira pe o strada laterala. Potrivit reprezentantului IPJ Cluj, in jurul orei 8,30 traficul rutier nu era reluat inca pe DN1C la locul accidentului, dar se circula deviat pe stradute laterale din localitatea Rascruci.

Potrivit Infotrafic, circulaţia rutieră pe DN1C a fost reluată in jurul orei 9.

Ce înseamnă “Cod roșu de intervenție”

Planul roşu se elaborează de inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi implică următoarele instituţii: Ministerul Afacerilor Interne, instituţiile prefectului, Jandarmeria, SMURD, spitalele de urgenţă şi serviciile publice de ambulanţă. Concret, legislaţia arată că Planul de cod roşu este coordonat de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale. Planul roşu de intervenţie va fi activat dacă au rezultat un număr de minimum opt victime cu afecţiuni grave sau 12 victime cu orice fel de afecţiuni sau dacă este depăşită capacitatea de intervenţie obişnuită a structurilor locale – SMURD şi SJA .

Primul echipaj medical sau de prim ajutor sosit la locul intervenţiei, în funcţie de gravitatea evenimentelor, face propunerea de activare a Planului roşu de intervenţie inspectorului-şef al ISU, prin intermediul dispeceratului medical sau al celui integrat. Din momentul declanşării Planului roşu de intervenţie, serviciile publice de ambulanţă intră sub coordonarea ISU. Inspectorul-şef al ISU poate solicita pe o durată limitată şi echipajele serviciilor private de ambulanţă, dacă situaţia o impune.

După obţinerea datelor despre producerea evenimentului, inspectorul-şef al ISU dispune alertarea echipajelor SMURD şi ale celorlalte servicii publice de ambulanţă, în vederea pregătirii resurselor şi alertării personalului aflat în afara programului de gardă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.