Grandomanie la Primărie. Propun cheltuirea a 135.000 de lei pentru 100 de meshuri de mari dimensiuni

Grandomanie la Primărie. Propun cheltuirea a 135.000 de lei pentru 100 de meshuri de mari dimensiuni

Grandomanie la Primărie. Propun cheltuirea a 135.000 de lei pentru 100 de meshuri de mari dimensiuni

by iulie 20, 2018 3 comments

Administrația locală intenționează să dubleze cheltuilelile privind sărbătorirea Anului Centenar, de la 300.000 de lei la 698.810 lei. Banii ar urma să fie acoperiți din bugetul local și din sponsorizări, fără a se indica însă proporția celor două surse de finanțare.
În timp ce municipalitatatea se justifică și vorbește de sărbătorirea Marii Uniri, opoziția liberală îl suspectează pe primar că vrea să finanțeze o campanie electorală mascată.

Cu cei 700.000 se vor organiza un târg de film, muzică și carte românească, evenimente culturale și artistice precum “Hora Unirii cu românii de pretutindeni’ și lansări de cărți. Evenimentele vor debuta în luna august și se vor încheia în luna decembrie, cu o serie de manifestări oficiale precum decernarea post mortem a titlului de cetătean de onoare a municipiului Turda celor 18 delegați la Marea Adunarea Națională da la 1918.

Promovarea evenimentelor pe Facebook va costa 8000 de lei.

Primăria dorește să finanțeze în premieră filmarea si transmiterea în direct a scenei încoronării lui Mihai Viteazu. Evenimentul se va derula în parteneriat cu Televiziunea Română și va costa 209385 lei. Potrivit lui Bogdan Ursuleanu, inițiatorul evenimentelor, scena de film ‘real live’ va fi realizata cu ‘peste 100 de actori figuranti’. Sunt luate în discuție două locații, Stadionul Municipal sau Mormântul lui Mihai Viteazu.
A doua activitate cu fonduri mari este amplasarea a 100 de meshuri pe cladirile si blocurile din Turda cu imagini vechi din Turda. ‘Memoria Orașului’ in 100 de meshuri va costa 135.000 de lei.
Opoziția liberală se pregătește să conteste în ședința Consiliului Local inițiativa administrației primarului Cristian Matei.Consilierul local Cristian Felezeu a votat deja cu abținere în ședința Comisiei de Buget Finanțe a Consiliului Local. “Acțiunile culturale sunt frumoase, sumele de bani sunt însă exagerate”, a apreciat Cristian Felezeu.
Consilierul PSD Adrian Salagean a avut însă o altă opinie. Acesta a explicat că nu e vorba acum de o majorare a banilor alocați pentru eveniment ci doar de un acord de principiu. Astfel, pentru seria de evenimente sunt disponibili acum 300.000 de lei. Bogdan Ursuleanu și echipa lui ar urma să gaseasca sponsori pentru a acoperi diferența de bani.
Dana Adace, directorul economic al Primăriei Turda a precizat in Comisia de Buget Finante ca o eventuală rectificare de buget pentru a acoperi cheltuielile cu aceste evenimente se poate face doar în luna august.
Opozitia liberală spune că de fapt autoritățile de la Turda recurg la un artificiu. În mod normal se putea aproba o rectificare de buget doar daca exista o sursa de finanțare, care acum nu exista. Administrația locală profită de faptul că întreg bugetul activitătilor culturale era de circa 800.000 de lei. Apropbă ‘de principiu’ cheltuirea celor 700.000 de lei cu promisiunea acoperirii diferentei de 490.000 lei din sponsorizari. Dacă asta nu se intampla, urmeaza să se rectifice bugetul in luna august, dupa ce bugetul local primește banii ce se acordă la jumatata anului, de la bugetul de stat.
La această dată nu se știe cu exactitate cât din cei 790.000 de lei vor fi cheltuiți din bugetul orașului pentru planurile culturale ale echipei lui Cristian Matei. La aceasta suma insă se vor adauga cheltuielile cu zilele orașului. Municipalitatea a alocat circa 300.000 de lei anual pentru acest eveniment iar cheltuielile finale au ajuns la circa 700.000 de lei. În 2018, din bugetul local și din sponsorizări se vor cheltui estimativ 1,4 milioane de lei, pentru distracție.
Cheltuirea banilor pe spectacole nu e o noutate la Turda. În bugetul Casei de Cultură erau prevăzuți 4000 de lei pentru un Festival de Folclor. În 19 iulie, administrația locală a lui Cristian Matei a cerut într-o ședință de îndată majorarea sumei cu 60.000 de lei


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 comentarii

Incepe conversatia
 1. pascu
  #1 pascu 22 iulie, 2018, 16:54

  Primarule ,asa ceva faci cand ai spital european,strazi asfaltatte,,scoli dotate,si locuri de munca.
  Pana acuma din toate astea n-am vazut nimic,doar FLORI si CIRC..
  Parca spuneai ca absolventii de liceu iti doresti msa ramana in Turda
  L a ce sa ramana ?Sunt condamnati la saracie si inapoiere daca raman in Turda

  Da-le azi primarule 1 motiv realist de a ramane in Turda,am spus realist nu demagogie si vorbe goale.

  Reply this comment
 2. legionarul
  #2 legionarul 25 iulie, 2018, 20:15

  Acest Bogdan Ursuleanu , care se vrea o EMINENTA CENUSIE , conduce de fapt municipiul, iar STIMABILUL COM asculta orbeste de el, dupa ce l-a ajutat din greu sa fie primar !!!!! Cat despre banii de SPONSORIZARE, circa 80% vor proveni de la CAA. Asta dupa jaful si bataia de joc de la ZIUA INSTALATORULUI , unde notabilitatile s-au imbuibat cu bauturi
  si mancaruri alese, pe saturate , iar prostimea , ce ii duce in spate , cu cate doua coaste rancede si arse pe gratar si cu cate doi mititei reci !!! La capitolul HALBA de BERE ,aceasta s-a terminat dupa circa o ora , fiind servita la o coada jenanta !!! In schimb , CAPSUNICA , a avut grija ca masa festiva sa fie tot timpul PLINA !!!!

  Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<