Grădinița socială a fost închisă. Biserica așteaptă sprijinul autorităților

Grădinița socială a fost închisă. Biserica așteaptă sprijinul autorităților by octombrie 10, 2018 2 comments

Grădinița socială de pe lângă Căminul de Bătrâni ”Acoperământul Maicii Domnului” a fost închisă de Biserica Ortodoxă în condițiile în care nu are autorizație ISU de funcționare.

Reprezentanții Bisericii spun că proiectul social va continua, cel mai târziu din primăvară și așteaptă un sprijin al autorităților.

Proiectul grădiniției sociale a fost inițiat de către Biserica Ortodoxă în 2006 și asigura anual educația preșcolară pentru 25 de copii din familii cu probleme sociale.Grădinița funcționa la mansarda căminului de bătrâni din Micro III, de lângă biserica ”Adormirea Maicii Domnului”.

În 2018, reprezentanții BOR au închis grădinița, după ce ISU nu a emis autorizația de funcționare. ”Căminul de bătrâni are 3 avize de funcționare, nu știu de ce se încăpățânează să nu elibereze autorizația”, a declarat preotul Vasile Știopei. Preotul spune că disputa a ajuns în instanță.

Vom continua proiectul, dacă nu rezolvăm acum, atunci din primăvară”, a mai adăugat Știopei.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe spun că așteaptă un sprijin al autorităților. Dacă nu vor câștiga în intanță, Biserica intenționează să construiască din primăvară un alt corp de clădire. ”Dacă nu rezolvăm problema, vom construi o altă clădire, proiectul va continua, atunci avem nevoie de susținere locală”, mai spune Vasile Știopei.

Copiii care beneficiază de serviciile sociale ale grădiniţei, unul din proiectele filantropice al BOR, cât şi părinţii acestora sunt cuprinşi într-un program de prevenţie a abandonului copilului reuşindu-se astfel menţinerea copiilor în familiile naturale.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 comentarii

Incepe conversatia
 1. ani
  #1 ani 11 octombrie, 2018, 19:49

  Oare de ce preotul Stiopei le poate rezolva toate doar prin instanta- de obicei biserica alege calea amiabila(ca si cimitirul de altfel)?

  Reply this comment
 2. Ani
  #2 Ani 11 octombrie, 2018, 19:51

  Doamna educatoare ce face?

  Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<