Glumele opoziției la Turda: ”Poate cultivă cannabis în serele de la Domeniul Public”. Avocat specializat în cazuri privind traficul de droguri, numit șef la Domeniul Public

Glumele opoziției la Turda: ”Poate cultivă cannabis în serele de la Domeniul Public”.  Avocat specializat în cazuri privind traficul de droguri, numit șef la Domeniul Public by septembrie 26, 2019 0 comments

Koble Ladislau Levente, din baroul Alba este nominalizat pentru poziția de membru provizoriu în Consiliul de Administrație de la Domeniul Public SA Turda. Avocatul de la Aiud figurează pe site-urile de specialitate drept ”avocat penalist specializat în infracțiuni privind traficul de droguri”.  Decizia ar urma să fie luată în ședința ordinară a Consiliului Local de luni, 30 septembrie.

Numirea unui avocat ce a apărat inclusiv o serie de turdeni cu probleme penale mai speciale să coordoneze administrativ o companie publică,  a stârnit glume din partea liberalilor turdeni. ”Poate se gândesc să cultive canabis la Domeniul Public ca să scoată compania din faliment. Și-au luat avocat din timp. ”, a comentat unul din liderii politici locali. 

Nimeni nu înțelege de ce administrația locală a primarului Cristian Matei a decis să susțină în această poziție un avocat care nu este din Turda și de ce nu a fost ales un avocat specializat în cauze comerciale în special având în vedere problemele economice majore ale Domeniului Public. Surse politice vorbesc despre interese ascunse privind Domeniul Public. Cercuri de interese imobiliare așteaptă falimentul companiei publice. Terenurile aflate sub ipotecă la CEC ar urma să fie vândute ”băieților deștepți”. 

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de 9 consilieri locali, inclusiv consilieri ALDE, PMP și PRM dar este unul incomplet și nu respectă prevederile OUG 109

Administrația primarului Cristian Matei și cei 9 consilieri semnatari ai proiectului de hotărâre amestecă din nou lucrurile și combină două tipuri de hotărâri de consiliu local.

Simultan cu numirea avocatului Koble Levente la Domeniul Public sunt prezentate în hotărârea de Consiliu Local și situațiile financiare ale companiei publice pe primul semestru al anului 2019.

Potrivit OUG 109, conducerea companiei publice trebuie să prezinte autorității publice un raport semestrial. Legea nu prevede că un astfel de raport nu poate fi prezentat ca un addendum la o altă hotărâre ce face referire la întreprinderea public. Cu toate acestea, raportul financiar privitor la Domeniul Public este plasat în subsidiar, aproape ascus, la finalul unei hotărâri de numire a unui membru al Consiliului de Administrație.

Partea de proiect referitoare la raportul semestrial de la Domeniul Public este incompletă și nu respectă prevederile OUG 109. Legea prevede raportul semstrial asupra activităţii de administrare trebuie să includă şi informaţii referitoare la execuţia contractelor de mandat ale directorilor, respectiv ale membrilor directoratului, detalii cu privire la activităţile operaţionale, la performanţele financiare ale societăţii şi la raportările contabile semestriale ale societăţii. În proiectul de la Turda sunt doar raportările contabile semestriale și nu există niciuna din celelalte informații. Administrația locală se pregătește să scoată castane din foc pe mâna consilierilor locali. E una că aceștia semnează numirea unui membru al Consiliului de Administrație, e alta că aceștia inițiază un proiect de hotărâre în care găurile de la Domeniul Public sunt trecute pe hârtie intr-un raport incomplet ce păcălește legea.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.