Ghizii de la Salina Turda, nemulțumiți de salarii. Șefii și-au mărit indemnizațiile, în pandemie

Ghizii de la Salina Turda, nemulțumiți de salarii. Șefii și-au mărit indemnizațiile, în pandemie by iunie 23, 2020 0 comments

Ghizii de la Salina Turda reclamă faptul că sunt plătiți cu sume de bani sub nivelul lor de pregătire și sub valoarea muncii pe care o prestează. ”Imaginați-vă că rămânem cu 1900 de lei salariu, în condițiile în care aveo pregătire superioară,vorbim două limbi străine și coborâm cu turiștii zilnic, repetat în subteran”.

Coducerea Salinei Turda spune că o majorare a salariilor nu este posibilă în pandemie. În același timp însă, prin bugetul de venituri și cheltuieli conducerea a prevăzut creșteri ale cheltuielilor cu contractul de mandat, cu circa 66.000 de lei.

Angajații de la Salina Turda sunt n6emulțumiți de discrepanțele salariale dintre șefi și personalul curent. Nemulțumirile au fost transmise prin intermediul unui mesaj pe internet și face referire în special la salarizarea ghizilor. Nemulțumiri sunt însă și în cazul personalului auxiliar.  ”Imaginați-vă că rămânem cu 1900 de lei salariu, în condițiile în care avem pregătire superioară,vorbim două limbi străine și coborâm cu turiștii zilnic, repetat în subteran”, sună mesajul transmis către InfoAries.ro  În mesajul transmis se mai precizează că Salina încalcă inclusiv normele de siguranță sanitară.

Nemulțumirea a venit și în contextul în care sindicatul și conducerea societății nu a reușit până acum înregistrarea contractului colectiv de muncă expirat. Surse din Salina Turda vorbesc despre faptul că sindicatul nu mai avea condițiile de reprezentativitate actualizate. Dorin Apahidean, președintele Consiliului de Administrație ar fi încercat să înlocuiască organizația sindicală cu reprezentanți ai angajaților, o încercare în final eșuată .

357.000 de lei cheltuielile cu contractul de mandat în 2020. ”Șefii au primit salariile integral, noi în șomaj”

Informațiile neoficiale din Salina Turda vorbesc despre un management defectuos. ”Au început să repare în Salină și la Bazin, apoi i-au trimis acasă și au apărut tot felul de firme aduse de Apahidean. Oamenii au stat în șomaj iar șefii au venit la lucru”, explică sursa InfoAries.ro, care descrie plastic activitatea președintelui Consiliului de Administrație drept ”o disperare după bani”. ”E agitat non stop să vadă ce încasări sunt”, mai explică anagajații Salinei. ”Disperarea” conducerii Salinei ar avea a bază și din faptul că firma cu capital public finanțează cu sume serioase clubul de handbal.

Monica Codreanu, directorul Salinei Turda spune că nu sunt fondate criticile angajaților privitoare la organizarea muncii dar adminte că ar fi bine ca Salina să poată majora salarii. ”O majorare a salariilor ar fi bună”, a recunoscut Monica Codreanu care a adăugat că o astfel de măsură nu se poate face în actualele condiții, în pandemie.

”Acum ne descurcăm greu. Mai avem oameni în șomaj, SPA-ul și bazinul de înot sunt închise. Nu înțeleg de ce au venit la dvs, când eu le-am spus că le ascult problemele și chiar am făcut-o. Meseria de ghid e încadrată la studii medii, nu prea poți mării salarii, ei au studii superioare, dar ei au acceptat acest post. În ceea ce privește faptul că cei din conducere au fost integral la muncă, aș întreba la cine din conducere se referă? E nevoie ca cineva să facă evidențele contabile lunare, să se completeze documentele fiscal-contabile”, a completat directorul Salinei Turda.

Salina Turda a estimat prin Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020 do scădere de doar 30% a veniturilor dar această estimare e una optimistă și departe de realitate. Salina mizează să încaseze cea mai mare sumă în trimestrul III, estimată la 14,5 milioane din cei 19 milioane preconizați pentru acest an. Abia pe la mijlocul lunii septembrie va fi o imagine clară a veniturilor Salinei. Nu e singura previziune optimistă a conducerii Salinei. În Bugetul de venituri și cheltuieli din 2020 se preconizează venituri apropiate de valorile normale pentru 2021 și 2022.

Deși susțin că nu au bani pentru salariile angajaților, Salina a crescut prin bugetul de venituri indemnizațiile pentru contractele de mandat de la 288.000 de lei în 2019 la 354.000de lei în 2020. Practic șefii de la Salina Turda și-au crescut indemnizațiile cu în pandemie cu 55.000 de lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.