Garda Forestieră: Primăria Turda obligata să ceară schimbarea de destinație a pădurii de la Lacul Tarzan

Garda Forestieră: Primăria Turda obligata să ceară schimbarea de destinație a pădurii de la Lacul Tarzan

Garda Forestieră: Primăria Turda obligata să ceară schimbarea de destinație a pădurii de la Lacul Tarzan

by mai 24, 2018 0 comments

Administrația locală din Turda era obligată să ceara aprobare pentru schimbarea destinației terenului cu pădure, de la Lacul Tarzan, a precizat pentru InfoAries.ro, oficiali ai Gărzii Forestiere Cluj.
Ministerul Apelor, Pădurilor și Mediului a precizat în acelasi timp că municipalitatea din Turda nu a cerut aprobările necesare.
“Precizăm că Primăria Municipiului Turda nu a transmis, până în prezent, la Ministerul Apelor şi Pădurilor solicitare de scoatere de terenuri din fondul forestier naţional pentru realizarea obiectivului „Construirea şi dotarea unui centru multifuncţional în Băile Turda”. Avuzul favorabil emis de Ocolul Silvic Valea Ierii cu nr 6/03.01.20118,la care se face referire în încheieril(dosar 6511/09.0și nr 6512 (dosar 6512/09.02.2018),în baza cărora OCPI Cluj- Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliara Turda a dispus schimbarea categoriei de folosință din pădure în curți construcții , nu se poate substitui aprobării autorițații competente”,se arată în răspunsul Ministerului Apelor Padurilor și Mediului.

În același timp, Garda Forestiera Cluj a confirmat la mijlocul săptămânii trecute că administrația locală din Turda nu a depus documentația necesară. “Confirmăm că o astfel de documentație trebuie să fie întocmită în baza OM 694/2016, art.20”

Consiliul Local Turda a aprobat un proiect de hotărâre prin care implicit 1,5 hectare de teren erau scoase din circuitul silvic, fără însă a avea avizul Ministerului Pădurilor Apelor și Mediului. În ședința Consiliului Local, avocatul Nicolae Giurgiu, consilier PNL a atras atenția că schimbarea de destinație s-a facut încălcând Codul Silvic.
Administrația locală de la Turda vrea să construiască în zona lacului Tarzan un centru multufunctional de recreere pentru persoanele vulnerabile social, bătrâni și persoane cu venituri reduse. Proiectul ar urma sa fie construit printr-o finanțare derulată cu fonduri gestionate de ADR Nord Vest.
Potrivit ghidului de finantare, centrul multifunctional de recreere urma să funcționeze cu subvenții de la bugetul local si bilete cu preț redus

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.