Fundația Rațiu anunță un premiu în domeniul sănătății mintale

Fundația Rațiu anunță un premiu în domeniul sănătății mintale by februarie 20, 2017 0 comments

 

Centrul Rațiu pentru Democrație, împreună cu Rațiu Family Charitable Foundation, lansează Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mentală, pentru a onora activitatea lui Elisabeth Pilkington Rațiu. Aceasta a inițiat și coordonat acțiunile filialei Kensington & Chelsea a organizației MIND, de advocacy în domeniul sănătății mentale.

“De-a lungul vieții sale, marcată de interese variate, călătorii și relocări în numerose țări, Elisabeth Rațiu nu a încetat să caute moduri de alinare a vieții celor aflați în jurul său, mereu atentă la suferința și angoasele pe care sănătatea mentală le cauzează celor în suferință sau familiilor acestora.”, a declarat Nicolae Rațiu.
elisabeth Prin acest premiu se dorește creșterea vizibilității și cunoașterii problematicii sănătății mentale în România, precum și contribuirea la diminuarea stigmatului, rușinii și discriminării în ceea ce privește sănătatea mentală.

Laureatul va fi selectat dintre  practicieni și organizații din sfera sănătății mentale din România, pentru rezultatele extraordinare în cercetare, servicii terapeutice, educație și/ sau politici de sănătate. Activitatea din acest domeniu, în special dedicată copiilor și adolescenților va fi privilegiată, dar se vor lua în considerare nominalizări care vizează activitatea cu adulții și persoanele vârstnice.

Premiul va fi conferit anual, în valoare de 2500 euro, pentru participarea la congrese internaționale relevante. Ulterior participării, pornind de la experiența acumulată la acest tip de evenimente, laureatul va susține o prelegere în cadrul uneia dintre întâlnirile profesionale din România.

Premiul a fost încredințat unui consiliu de specialiști: prof. Eliot Sorel, Universitatea George Washington,  prof. Doina Cozman, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” și lect. Florina Rad, Univeristatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Nominalizările sunt deschise în perioada 20 februarie-31 martie 2017, criteriile de eligibilitate și formularul de nominalizare sunt publicate pe site-ul CRD, www.ratiudemocracycenter.org. Laureatul va fi anunțat  înainte de data de 1 mai, premiul fiind oferit în cadrul evenimentului anual Rațiu Friends & Family Weekend, care marchează în acest an centenarul nașterii lui Ion Rațiu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.