Fotbalul a primit peste 400.000 de lei, jumătate din totalul sumelor nerambursabile alocate sportului

Fotbalul a primit peste 400.000 de lei, jumătate din totalul sumelor nerambursabile alocate sportului

by mai 26, 2015 0 comments

Aleșii locali au aprobat astăzi alocarea de fonduri nerambursabile din bugetul local în baza Legii 350, la secțiunea sport. Sumele alocate se ridică la aproape 700.000 de lei, din care jumătate au fost alocate echipei de fotbal
După scandalul în care membri comisiei au fost acuzați că au stabilit aleatoriu acordarea de bani, de această dată, consilierul local Sorin Bichiș a precizat că întreaga comisie a lucrat circa 12 ore pentru a repartiza banii pentru sport. În sesiunea precedentă, deliberările au durat circa 45 de minute.
De această dată comisia a prezentat aleșilor locali și punctajul acordat fiecărui proiect de finanțare. Punctajul acordat nu reflectă performanța în sine a asociațiilor sportive ci notarea unor indicatori privind proiectul în ansamblu.
Punctajul maxim pentru un proiect a fost obținut de către Asociația Sportivă FC Arieșul 1907 care a fost notată cu 96 de puncte de Sorin Bichiș, 99 de puncte de către Dorel Corpodean îi 100 de puncte de către consilierul Emil Molnar. Asociația a primit 343.841 lei.
A doua mare sumă, de 59.000 de lei, a fost repartizată Clubului Sportiv Fotbal Club Potaissa Turda, iar pe locul trei în clasamentul celor mai finanțate activități sportive se află șahul. CS Șah Potaissa Turda a primit 44.516 lei.

Asociația ” Părinților Liceului Liviu Rebreanu” a primit 32.918 lei pentru un proiect sportiv. Este prima dată când o asociație a părinților, asociată unei unități de învățământ solicită și primește bani pentru activități sportive.

Consiliul local a mai alocat fonduri pentru înot, baschet, dans sportiv, box dar și Asociației persoanelor cu deficiențe neuromotorii “Oameni pentru Oameni”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.