Fotbal la Mihai Viteazu: ”Au decontat pătrunjelul, ceapa și fasolea, din bani publici”

Fotbal la Mihai Viteazu: ”Au decontat pătrunjelul, ceapa și fasolea, din bani publici” by martie 10, 2017 0 comments

Clubul de fotbal Arieșul de la Mihai Viteazu a cerut Primăriei decontarea de frunze de pătrunjel, fasole și ceapă. Știrea pare o glumă dar într-o comună ce produce legume, informația i s-a părut scandaloasă consilierului local Mircea Tolomeiu (PSD).

În contrapartidă, adversarul său din Consiliul Local, Ioan Balea i-a reamintit lui Tolomeiu că echipa de rugby, protejată de Tolomeiu, a decontat cu circa 2 ai în urmă o sumedenie de pene de cauciuc la microbus.

IMG_5984

”Au decontat pătrunjelul, ceapa și fasolea, din bani publici”, i-a acuzat Tolomeiu pe cei de fotbal. ”Voi la rugby ați decontat penele la microbus”, a venit replica consilierului Ioan Balea. Declarațiile politicienilor arată că deconturile din bani publici, se fac la mica înțelegere.

Consilierul local Mircea Tolomeiu a apreciat că situația deconturilor echipei de fotbal este una care i-ar scandaliza pe locuitorii din comună. ”Au decontat pătrunjelul, ceapa și fasolea din bani publici. Dacă cetățenii ar vedea că am decontat la Mihai Viteazu frunze de pătrunjel ne-ar da în cap”, a apreciat Tolomeiu. Acesta s-a referit la un decont de 4000 de lei făcut de clubul de fotbal pentru o masă omagială pentru sărbătorirea înființării clubului. ”Dacă se cereau sponsorizări, fiecare are ceapă și fasole acasă, făceam cu 4000 de lei un cazan de fasole de mânca tot Mihai Viteazu”, a mai arătat Mircea Tolomeiu. Decontul de pătrunjel, fasole și ceapă s-a făcut la o finațare acordată în baza Legii 350 privind asociațiile și fundațiile, deși finațarea cazanelor de fasole cu ciolan nu figurează printre finanțările prevăzute de lege.

Problema, spune consilierul local Tolomeiu, datează din iarna anului trecut. Clubul de handbal a încheiat un protocol cu Primăria Mihai Viteazu. I se decontau finanțări în avans iar clubul urma să prezinte până în 21 ianuarie 2017 deconturile aferente trimestrului III din 2016. În final, clubul a adus deconturile, dar o lună mai târziu. Alesul local a precizat că pe lângă cei 4000 de lei pentru masa festivă au mai fost decontate facturi ce aveau trecute mai multe servicii cu cote diferite de tva și facturi pentru transport în valoare de 34.000 de lei.”La transport mai adăugați 10.000 de lei datorii”, a mai spus Tolomeiu. Acesta a mai amintit și de cumpărarea unei singure perechi de ghete de la Decathlon în valoare de 207 lei, achizție ce i s-a părut alesului local drept una suspectă.

Reprezentanții clubului sportiv Arieșul Mihai Viteazu, prezenți la ședință nu au adus lămuriri suplimentare cu privire la deconturile aferente trimestrului III din 2016 dar au precizat că clubul va aplica măsuri mai exigente de justificare a cheltuielilor.

Reprezentanul Consiliului Local în Consiliul Director, consilierul Ioan Balea l-a acuzat pe Tolomeiu că face o critică selectivă. ”Dumneavoastră sunteți la rugby, de ce nu spuneți că acum câțiva ani ați decontat pene de microbus, conștienți că banii au fost cheltuiți pe altceva. Nu au fot furați, dar au fost cheltuiți în altă parte”, a declarat Balea, lăsând să se înțeleagă că decontarea cheltuielilor în sportul de la Mihai Viteazu s-au făcut mereu la mica înțelegere.

Vasile Capătă noul șef al fotbalului din comună

Ședința de îndată a Consiliului Local Mihai Viteazu avea de fapt pe ordinea de zi un proiect de asociere a Consiliului Local cu echipa de fotbal. Asocierea a fost contestată de către doi consilieri locali, Tolomeiu și Octavian Jucan, în timp ce consilierii UDMR au privit-o cu suspiciune. ”45.000 de lei pentru acest club de fotbal e o rispă”, a apreciat Jucan. Ferencz Szilárd, consilier UDMR a refuzat la rândul lui să voteze proiectele de hotărâre privind asocierea Consiliului Local cu clubul de fotbal dar și următorul de pe ordinea de zi, cel al finanțării fotbalulu. Reprezentantul UDRM s-a abținut.

Proiectul de asociere dintre Consiliul Local și clubul de fotbal a fost votat cu 9 voturi, 3 împotrivă și 4 abțineri.

Consilierii locali au aprobat și cuantumul cheltuielilor zilnice pentru un fotbalist ce pot ajunge la 90 de pe zi din care, 50 de lei masa, 10 lei băuturi răcoritoare, 20 de lei vitamine, 10 lei medicamente. Vor putea fi decontate și cheltuieli pentru carburant de 7,5 l/100 de km și servicii de cazare.

Consiliul Local a ales și doi reprezentanți în structurile clubului. Ioan Balea va fi reprezentant în Adunarea Generală a Asociaților iar Vasile Capătă va fi reprezentantul în Consiliul Director. Cum Consiliul Director va stabili planul de pregătire al sportivilor, deci principalele activități, iar finanțatorul principal e bugetul local, putem spune că Vasile Capătă a redevenit, după câțiva ani de absență, noul șef al fotbalului din Mihai Viteazu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.