Fostul primar, chemat în judecată într-un proces al Primăriei Turda

Fostul primar, chemat în judecată într-un proces al Primăriei Turda

Fostul primar, chemat în judecată într-un proces al Primăriei Turda

by septembrie 9, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Virgil Blasiu, fostul primar al Turzii figurează în calitate de pârât într-un dosar al Primăriei Turda, deschis la Tribunalul Comercial Cluj. Virgil Blasiu, ce a condus administrația locală timp de două mandate, a trecut în neființă în 7 septembrie.
Virgil Blasiu, Mariana Turceanu și Ioan Corcheș, toți foști administratori ai SC Fotbal Club Arieșul Turda SA, companie cu capital majoritar public, sunt citați ca și pârâți în dosarul 814/1285/2015, ce vizează dizolvarea societății SC Fotbal Club Arieșul SA. Potrivit lui Călin Petridean, nu municipalitatea din Turda ar fi cea care i-a citat pe cei trei foști administratori. ”Poate cei de la Registrului Comerțului”,crede juristul Călin Petridean. Mariana Popa, șef serviciu în cadrul Oficiului Registrul Comerțului Cluj spune însă că instituția la care lucrează nu a citat pe nimeni în dosarul de lichidare a societății pe acțiuni. ”Noi nu avem nicio treabă cu citarea unor martori sau pârâți în acest proces de lichidare, nu suntem nici măcar parte în proces”, spune oficialul OJRC Cluj.

Autoritățile publice, la un pas să îngroape ”societatea fantomă”

Autoritățile locale este la un pas de îngroparea definitivă a SC Fotbal Club Ariesul Turda SA, o societate ce a absorbit peste 1,5 milioane de lei din bugetul local. Societatea a fost înființată în vara anului 2007, cu documente falsificate. În statutul societății figura un auditor privat care nu a avut niciodată vreun contract de audit cu firma cu capital majoritar public. Cu un capital social majorat succesiv la circa 2,5 milioane de lei societatea a rămas fără administratori statutari în 2009. Ulterior acestei date capitalul social al societății a fost diminuat și a dispărut în mod misterios, fără ca societatea să înregistreze cheltuieli. Societatea nu a fost niciodată auditată, sau cel puțin Consiliul Local, acționarul majoritar nu a avut acces la vreun raport de audit iar Curtea de Conturi a Românie a confirmat deasemenea că nu a făcut nicio verificare a activității financiare a societății pe acțiuni de la Turda.
Procesul în care este citat și fostul primar, în calitate de pârât este doar în stadiu incipient,

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.