Firma PNL-istului Mircea Varga, furnizorul de 1 miliard lei vechi, al Cantinei Sociale

Firma PNL-istului Mircea Varga, furnizorul de 1 miliard lei vechi, al  Cantinei Sociale

Firma PNL-istului Mircea Varga, furnizorul de 1 miliard lei vechi, al Cantinei Sociale

by mai 21, 2015 0 comments

Acuzaţiile lansate pe platformele de socializare potrivit cărora Radu Ihuţ,  fostul administrator al Cantinei Sociale din Câmpia Turzii a folosit bani de la cantina săracilor au fost taxate diferit de către  acesta şi preşedintele PNL Câmpia Turzii.

Radu Ihuţ a precizat pentru infoArieş.ro că nu doreşte să mai comenteze acest subiect. „Nu mai vreau să comentez pe acest subiect, au exista jurnalişti ce au scris despre mine tot felul de lucruri negative, i-am dat în judecată”, spune fostul administrator al Cantinei Sociale.

Preşedintele PNL Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a confirmat pentru InfoArieş.ro faptul că Ihuţ  avea calitatea de membru PNL dar a taxat afirmaţiile drept nişte aberaţii. „Niciodată PNL nu a folosit banii de la cantina socială pentru chefuri de partid. Sunt aberaţii”, a arătat Lojigan. Anterior acestei declaraţii, preşedintele PNL Câmpia Turzii a precizat că nu va răspunde public unor astfel de acuzaţii deoarece liberalii au un mod mai onest de a face politică.

 Firma PNL-istului Mircea Varga, furnizor pentru Cantina Socială

 Chiar dacă liberalii nu au organizat chefuri pe banii Cantinei Sociale tot au o legătură cu aceasta.

Cantina socială a început să funcţioneze din 1 iulie 2013, după ce îşi încetase activitate în vara anului anterior. În  27 iunie 2013, Cantina Socială semnează contractul nr.19 cu firma Nicolas Center srl , pentru furnizare de produse alimentare. Contractul era valabil până la sfârşitul anului, cu perioadă de prelungire până în aprilie 2014. Cu începere din aprilie 2014 se semnează un alt contract cu aceeaşi firmă, cu posibilitate de prelungire până în aprilie 2015.

Firma  Nicolas Center îl avea ca acţionar unic, în 2014 pe Mircea Varga. Potrivit declaraţiei de interese , Mircea Varga era şi  preşedinte al  organizaţie de tineret a PNL  Câmpia Turzii şi vicepreşedinte al organizaţiei de tineret la nivel judeţean.

Mircea Varga a fost şi consilier local dar a renunţat la mandat cu circa şase luni înainte ca firma lui să obţină contractul de achiziţie publică. Acesta a renunţat la postul de consilier local pentru cel de comisar şef adjunct al Comisiariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Cluj.

 Potrivit unei precizări a Primăriei Câmpia Turzii procedura de achiziţii era asigurată direct de către Radu Ihuţ., Liberalul Ihuţ a fost cel care s-a ocupat de întreg procesul de achiziţie astfel că firma lui Mircea Varga a primit contractul de furnizare de alimente în valoare de peste 100.000 lei (1 miliard lei vechi)

Potrivit informaţiilor financiare firma lui Mircea Varga, care are patru angajaţi, a avut  în 2011 venituri de 249503, în 2012 venituri de 314748 lei iar în 2013 venituri de 403502  lei.

 Asistaţii social „au mâncat” cu 10.000 de lei mai mult decât prevede legea

În septembrie 2014, administraţia locală a demarat un control cu privire la modul în care a fost gestionată cantina socială. Potrivit constatărilor, la sfârşitul lunii august s-a constatat o depăşire a consumului de hrană cu circa 10.763 de lei faţă de cuantumul alocaţiei prevăzut de lege. Auditorii Primăriei au constatat că pentru cele circa 15000 de porţii de hrană ar fi trebuit să se cheltuie 92.406 lei dar s-au cheltuit 103.169 de lei.

Raportul de audit mai consemează cumpărarea de la Prod Aliment SRL (Restaurantul Fodorean), a unor produse de sărbători suc, ciocolată, portocale în valoare de 977 de lei. Potrivit auditorilor distribuirea acestor alimente s-a făcut fără întocmirea unui tabel cu semnăturile beneficiarilor.

Administraţia din Câmpia Turzii a precizat pentru InfoArieş.ro că nu a recuperat prejudiciul care l-a estimat la peste 10.000 de lei şi că a sesizat organele de cercetare penală în acest caz.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.