Final grandios la Festivalul Internațional de Teatru de la Turda

Final grandios la Festivalul Internațional de Teatru de la Turda by septembrie 19, 2017 0 comments

Festivalul Internațional de Teatru de la Turda 2017 s-a încheiat duminică, 17 septembrie, cu spectacol de păpuși, costume și lasere. Au fost 10 zile cu peste 50 de evenimente pentru toate vârstele, în locații neconvenționale, pe stradă și în sala teatrului.

“A fost o primă ediție în care publicul a fost receptiv și a făcut parte din acest festival, așadar, dorim să mulțumim celor care au umplut sălile de spectacole”, a declarat directorul teatrului, Cătălin Grigoraș.

Nume mari care au urcat pe scenă au fost Ioan Isaiu, Mihai Gruia Sandu și Oana Pellea. Festivalul s-a desfășurat, în premieră, în Salina Turda, având surprize pentru vizitatori, Statui Vivante, în parcul central, la scena deschisă, cu concerte de operă, concert de nai, musicaluri. Fosta fabrică de bere a fost și ea o locație neconvențională în care s-au jucat multe spectacole pe diferite teme. Nu au lipsit spectacolele pentru adolescentți, spectacole de improvizație, și nici cele pentru copii cu multă interactivitate pe stradă. Festivalul a avut și spectacole în limba maghiară, invitații de la Jokai Theatre Hungary au încântat publicul. Invitați speciali au fost cei de la Teatro dei Venti din Italia cu un moment de teatru care te transpunea într-o altă lume, cu trăiri din cele mai diverse, de la iubire la ură.

“Succesul acestui festival s-a datorat partenerilor care ne-au fost alături: Primăria Municipiului Turda și Consiliul Local Turda, Salina Turda, Compania de Apă Arieș, Consiliul Județean Cluj, UNITER”, spune conducerea teatrului, intr-un comunicat.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.