Final de campionat la FC Arieșul. Acuzațiile privind trucarea meciurilor sunt nedovedite

Final de campionat la FC Arieșul. Acuzațiile privind trucarea meciurilor  sunt nedovedite by mai 30, 2019 0 comments

FC Arieșul a încheiat sezonul pe locul 7, la câteva puncte de locurile 3-4 iar clubul a fost felicitat public de către consilierul local Doru Anca.

Finalul de campionat a fost însă însoțit de scandaluri și acuzații că meciurile au fost trucate și că persoane din conducerea clubului ar paria pe meciurile echipei.

Informații anonime transmise presei nu au fost însă confirmate și sunt pure zvonuri.

Conducerea clubului neagă orice implicare în activități de pariere sau acțiuni care ar compromite performanța sportivă.

Acuzațiile de trucare a meciurilo au atras atenția caselor de pariuri din România care acum monitorizează clubul.

S-a incheiat campionatul de fotbal seria 5 în care activează și echipa noastră FC ARIESUL și care a terminat pe locul 7, un loc onorabil tinând cont de faptul că echipa a promovat anul trecut și că echipa are în componenta și în lot NU MAI PUȚIN DE 9 jucători localnici și sub limita de 20 ANI. Felicitari conducerii antrenorilor și tuturor componenților echipei noastre”, a transmis Doru Anca, consilier local și susținător al finanțării clubului, în Consiliul Local.

Finalul de campionat nu a fost scutit de scandaluri pentru FC Ariesul. În luna martie, consilierul Adrian Sălăgean era acuzat printr-un mail anonim că folosește echipa de fotbal în interes personal și că pariază într-o combinație cu un om de afaceri turdean pe meciurile echipe Fotbal Club Arieșul Turda. O altă informație a fost transmisă ulterior și referitor la meciul AFC Odorheiul Secuiesc – FC Ariesul din 7 mai. Potrivit unei informații anonime, oficiali ai clubului de fotbal ar fi acceptat sume de bani în schimbul cedării meciului. Informațiile nu au fost însă probate. În ambele situații, au existat dispute ulterioare între conducerea clubului și fotbaliști dar conducerea clubului a vorbit despre dispute interne generate de deficiențele din jocul echipei.

Adrian Sălăgean, reprezentantul Consiliului Local la clubul de fotbal și Gicu Tothăzan, președintele clubului au exclus orice acțiune care ar fi compromis performanța sportivă. Cei doi au numit acuazațiile drept ”pure aberații”.

Acuzațiile de la Turda au intrat în atenția Patronatului Organizatorilor de Pariuri din Romania

Operatorii de pariuri nu obțin și nu dețin informații concrete privind trucarea de evenimente sportive, alertele lansate începând cu 2012 către FRF bazându-se exclusiv pe ceea ce numim tendințe atipice de pariere, au precizat oficiali ai ROMANIAN BOOKMAKERS Patronatul Organizatorilor de Pariuri din Romania. Potrivit Romanian Bookmakers tendințele atipice de pariere sunt reprezentate de volumul pariurilor efectuate pe un eveniment, pentru care uneori se constată ieșiri din tiparul anticipat de companii.

Asociația Organizatorilor de Pariuri din România au precizat că pentru meciurile FC Ariesul , nu au fost constatate tendințe atipice de pariere și companiile de pariuri reprezentate de Romanian Bookmakers nu dețin informații de care să confirme suspiciunile de fraudă. Potrivit oficialilor, Romanian Bookmakers va monitoriza în continuare tendințele de pariere.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.