Explicația din spatele mesajului primarului Cristian Matei, ”Să rămânem o echipă”

Explicația din spatele mesajului primarului Cristian Matei,  ”Să rămânem o echipă” by mai 9, 2017 0 comments

Toate aceste reușite istorice și nu numai au fost realizate în echipă”, a fost esența discursului de astăzi al primarului Cristian Matei referitor la cele trei sărbători din 9 mai- Ziua Independenței , Ziua Victoriei și Ziua Europei. ”Mesajul meu astăzi pentru voi dragi turdeni este să rămânem o echipă. Se ne amintim mereu că doar împreună, unii altături de alții , rămânem și suntem o forță”, a adăugat primarul.

Ceremonialul militar religios de la Turda, destinat sărăbătorilor din 9 mai a venit anul acesta cu o serie de schimbări de bun augur. Pentru prima dată autoritățile locale au pus accentul pe faptul că se sărbătorește și Ziua Europei și a fost intonat pe lângă Imnul Național și Imnul Uniunii Europene. Un alt lucru pozitiv este că primarul Cristian Matei a renunțat la moda discursurilor lungi , preferate de predecesorii săi și a ales să vorbească mai puțin de 2 minute.

Mesajul transmis turdenilor are însă un puternic substrat politic. La aproape un an de la câștigarea alegerilor, primarul Cristian Matei a ales pentru ziua de 9 mai un discurs menit să îi consolideze puterea politică.

Cristian Matei este primarul cu cea mai mică legitimitate din istoria post-decembristă a orașului. A câștigat mandatul cu puțin peste 4500 de voturi, în timp ce predecesorii săi, Virgil Blasiu și Tudor Ștefănie obținuseră în scrutinurile locale, în medie, câte 9000 de voturi.

Liderul PSD, care a câștigat Primăria Municipiului Turda pe un vot fracționat al dreptei politice, se va confrunta peste o lună cu finalul primului an de manat iar adversarii politici par hotărâți să-i evalueze promisiunile și realizările.

Cu un mandat cu reușite contestate de PNL și șubrezit din start de rezultatul electoral, e explicabil de ce mesajul lui lui Cristian Matei face referire la echipă și unitate. Este un mesaj pe care o să-l auzim rostit frecvent, doi ani de zile, de acum încolo.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<