Exclusiv! Firmele liberalilor au preluat serviciile de protecție și pază la Turda

Exclusiv! Firmele liberalilor au preluat serviciile de protecție și pază la Turda by mai 8, 2020 3 comments

Municipiul Turda și companiile publice din oraș au cumpărat servicii de securitate, pază și conexe de sute de mii de lei de la o firmă asociată liderilor PNL din Bihor. Serviciile s-au atribuit prin cumpărare directă pe parcursul anului 2019, anul în care Cristian Matei a negociat trecerea de la PSD la PNL.

Din februarie 2019 și până în mai 2020, firma Helion Security obține contracte din bani publici la Turda în cuantum de 242 514 lei, după cum urmează: 95 986 lei de la Salina Turda; 144 214 lei de la

Primăria Turda, însemnând: 50 920 lei pentru paza Stadionului Municipal și 50 920 pentru paza Piețelor și Oboarelor. Alți 42 374 lei au fost achiziționați ca servicii directe pentrut Primărie și 2 314 lei de la Compania de Apă Arieș. Procedurile de atribuire sunt legale și numeroase. 

În 2019 aterizează la Turda firma Helion Security, locată în orașul Ștei, județul Bihor, o zonă politicătradițională a PNL.

Rares_CodreanFirma cu un punct de lucru în Oradea, apărută în 2010, cu 14 angajați în 2019, oferă servicii privind sistemele de securizare. Are o cifră de afaceri de peste 4 000 000 lei în 2019, dar cu un profit de doar 141 000 de lei la nivelul aceluiași an. Presa din Bihor o descrie ca o firmă apropiată PNL-ului bihorean, fiind abonată la cvasi- totalitatea contractelor pe bani publici privind serviciile de pază și securitate din Oradea și județ. Primăria Oradea, școli și grădinițe, muzee, Aeroportul Oradea, spitale, Direcțiile de Sănătate Publică, de Asistență Socială, Clubul Sportiv Municipal Oradea, instanțe judecătorești, primării comunale au achiziționat servicii de la firma aminită.

Mai recent, odată cu preluarea guvernării de către PNL, firma și-a extins afacerile pe bani publici și în județele Bistrița, Sălaj, Cluj, Caraș Severin sau Satu Mare (Penitenciarul Bistrița, spitale din Sălaj sau Cluj, Căminul pentru Persoane Vârstnice Reșița, instanțe judiciare din Satu Mare). Acum a ajuns și la Turda.

Proprietarul Helion este Victoria Codrean, domiciliată în orașul Ștei, care figurează și ca administrator unic al firmei.

Rareș Codrean, directorul care vorbește și când nu e cazul

Directorul executiv al Helion Security este Rareș Codrean (foto), fiul Victoriei Codrean. Rareș Codrean este finul lui Florin Birta, vice-primarul municipiului Oradea și mâna dreaptă a primarului Ilie Bolojan, președintele în exercițiu al PNL Oradea. Rareș Codrean are un istoric consistent în PNL Bihor. În 2010 era ales membru în Biroul Județean al TNL Bihor, în timp ce nașul său Florin Birta (azi vice-primar în Oradea) devenea președinte al tinerilor liberali bihoreni, iar în 2013 devenea secretarul Biroului Județean al TNL Bihor, nașul său Florin Birta fiind reales președinte județean, având atunci și calitatea de consilier județean PNL și președinte al Clubului Sportiv Municipal Oradea. Tot la CSM Oradea lucra și nevasta lui Codrean.

Mai mult decât atât, în 2016 Rareș Codrean a figurat și pe lista de candidați PNL la Consiliul Local Oradea.

Unul dintre amicii lui Rareș Codrean este Bogdan Bobic, ginerele primarului Matei și director al CAA, funcție transmisă ereditar de la socru la ginere.

Rareș Codrean deține un doctorat în studii de securitate, coordonat de prof. univ. Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI ”Mihai Viteazu”.

Parteneri de afaceri ai directorului Rareș Codrean povestesc că acesta se mai scapă și vorbește în plus. ”Lasă să se înțeleagă că el e din gașca cu grade. E puțin impresionist”, a explicat pentru InfoAries.ro un partener de afaceri al bihoreanului.

Glumind pe seama aspirațiilor lui Codrean putem spune că cei mai proști spioni sunt ăia care recunosc asta. Legislaţia care reglementează activitatea Serviciului prevede interdicţia personalului acestuia de a face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 comentarii

Incepe conversatia
 1. legionarul
  #1 legionarul 9 mai, 2020, 08:01

  Domnule HH !!! Stimabilul BIB, este pamantean din Bihor !!! La 16 ani , a ramas orfan de ambii parinti , datorita unui accident nefericit !!! A fost crescut de o ruda din Bucuresti . Asa ca nu te mira !!! S-ar putea ca relatiile ce Codrenii sa fie pe o anumita latura genetica !!! Cand a fost adus de tata socru la CAA , s-a spus ca este EXPERT in FONDURI EUROPENE ???Mai CERCETEAZA latura <>

  Reply this comment
 2. Gh. Salagean
  #2 Gh. Salagean 10 mai, 2020, 10:58

  Bravo domn primar! Bune afaceri faci pentru oras. Prin Turda ramane vreun leu?

  Reply this comment
 3. Adi S.
  #3 Adi S. 10 mai, 2020, 11:04

  Un bun slogan pentru campania electorala: Eu si cu familia mea o s-o tinem tot asa!

  Reply this comment


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<