Europarlamentarul Dragoș Pîslaru: Turdenii trebuie să decidă cum se va moderniza orașul

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru: Turdenii trebuie să decidă cum se va moderniza orașul by decembrie 2, 2019 0 comments

Modernizarea orașului Turda nu ar trebui decisă de un primar, de familia sau subordonații lui ci de către turdeni, crede europarlamentarul Dragoș Pîslaru (PLUS). Acesta a subliniat că fără un puternic simț civic, România și localitățile ei nu vor putea fi modernizate eficient. Prezent vineri la Turda, acesta a anunțat că PLUS pregătește o strategie de descentralizare a fondurilor europene ce va fi aplicată după câștigarea alegerilor parlamentare din 2020. La întâlnirea PLUS de la Turda, moderată de László Németi, coordonatorul PLUS Turda, a participat și Simona Cristea, președinta PLUS Cluj.

Atât Dacian Cioloș cât și ceilalți lideri PLUS sunt interesați să reformeze mecanismele cu finanțare europeană și să descentralizeze procedurile de aprobare a fondurilor. ”Credeți că Bucureștiul știe de ce aveți nevoie aici?”, a întrebat retoric, europarlamentarul PLUS.

În opinia lui Pâslaru, turdenii ar trebui să dezbată și să decidă singuri direcția în care va merge orașul.

Dragoș Pîslaru a fost prezent la sfârșitul săptămânii trecute la Cluj și Turda pentru a prezenta oportunitățile sectoriale de finanțare în viitorul buget al Uniunii Europene. Dragoș Pîslaru a participat, vineri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre oportunitățile de investiții plecând de la bugetul UE 2021-2027, organizată de Renew Europe și PLUS Cluj iar apoi a venit la Turda. ”Este foarte importantă mobilizarea autorităților subnaționale care să înceapă montarea de structuri financiare sau de co-finanțare adecvate, care să creeze o autonomie față de finanțarea centralizată prin discuții directe cu instituții financiare europene. Să îndrăznească autoritățile locale să depună proiecte direct la Bruxelles”, a spus Pîslaru în întâlnirea de la Cluj. Europarlamentarul a dat exemple municipiile Alba Iulia sau Oradea, care au proiecte direct cu Banca Europeană pentru Investiții.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.