Elevii din Hărcana vor avea transport la școală din următoarea săptămână

Elevii din Hărcana vor avea transport la școală din următoarea săptămână

Elevii din Hărcana vor avea transport la școală din următoarea săptămână

by octombrie 27, 2016 0 comments

Copii din Hărcana vor avea transport la școlile din oraș printr-un microbuz al Primăriei, a anunțat astăzi primarul Cristian Matei. Acesta a precizat că în curtea Primăriei erau nefolosite 2 microbuze pe care a decis să le înmatriculeze și să le autorizeze pentru transportul elevilor.

”Mai sunt niște hârtii de făcut, birocrația e mare, dar cred că microbuzele vor fi disponibile de săptămâna următoare”, a precizat primarul Turzii.

Anunțul a fost făcut în ședința Consiliului Local din 27 octombrie, când primarul a precizat că a identificat două trasee cu copii vulnerabili social. ”La Hărcana sunt cam 16-17 copii ce au de mers peste 7 km spre școală, așadar ei sunt prioritari. În Colonia de Ciment sunt circa 90 de copii și acolo trebuie găsită o soluție”, a arătat primarul Turzii.

Matei a precizat că nu este vorba de un transport gratuit ci de un transport foarte ieftin. ”Nu putem da aceste microbuse în mod gratuit, deoarece nu ne permite Curtea de Conturi. Va exista o sumă, dar va fi mică iar contractul va fi făcut cu școlile”, a mai spus Cristian Matei. Primarul a mai adăugat că a purtat discuții cu prefectul de Cluj și șeful Inspectoratulu Școlar pentru a obține suplimentar o mașină, prin redistribuire din județ. În cazul copiilor din Colonia de Ciment, primarul vrea să negocieze cu STP o cursă cu un preț minim. ”Cei de la STP au acceptat în trecut să ne pună la dispoziție o cursă școlară cu un preț minim, dar nimeni nu le-a mai plătit apoi nici măcar acei bani puțini. Am putea relua colaborarea dar să ne onorăm și noi obligațiile”, spune Cristian Matei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.