Elevii de clasa a 2-a au început testările de evaluare – Calendarul evaluărilor

Elevii de clasa a 2-a au început testările de evaluare – Calendarul evaluărilor mai 8, 2018 0 comments

Subiectele de la Limba romana – Citit, evaluare pe care elevii de clasa a II-a au susținut-o astăzi, au 11 cerințe pe care copiii au avut timp 30 de minute pentru a le rezolva. Subiectele sunt concepute de Ministerul Educației, dar notele Nu se trec în catalog. Testarea verifică dacă elevii cunosc elementele de bază prevăzute de curriculumul școlar la Română și ar trebui să aibă ca finalitate realizarea de către învățător a unor planuri personalizate fiecărui elev care a înregistrat lacune, plan care să ducă în următorii ani la ridicarea nivelului copilului.

Ministerul Educației a conceput două variante de subiecte – numite Test 1 și Test 2, astfel încât elevii care stau unul lângă celălalt să nu aibă aceleași cerințe de rezolvat. Evaluarea se desfășoară în clasele în care copiii învață în mod normal, iar supravegherea a fost asigurată de învățătoarea de la clasă și de un profesor care nu are ore la elevii testați. Miercuri, elevii de clasa a II-a susțin evaluarea la Matematică.

Corectarea lucrărilor elevilor este realizată în școală, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Subiectele sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare, instituție din subordinea Ministerului Educației care realizează și subiectele de la examenele naționale. Aceste teste au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate, a anunțat Ministerul.

Rezultatele nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează Ministerul, într-un comunicat. “Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, mai susține Ministerul Educației.(Sursa:Hotnews.ro)

Calendarul Evaluărilor Naționale de la finalul claselor a II-a 2018

7 mai 2018: Limba romana – Scris
7 mai 2018: Limba materna – Scris
8 mai 2018: Limba romana – Citit
8 mai 2018: Limba materna – Citit
9 mai 2018: Matematica
10 mai 2018: Limba romana pentru minoritatile nationale – Scris-Citit

Evaluarea de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a au fost introduse prin Legea educației din 2011 și sunt organizate la nivel național din 2014.

Calendarul Evaluărilor Naționale de la finalul claselor a IV-a și a VI-a 2018

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a:
15 mai 2018: Limba romana
16 mai 2018: Matematica
17 mai 2018: Limba materna

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a:
23 mai 2018: Limba si comunicare
24 mai 2018: Matematica si Stiinte ale Naturii

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.