Elevi pe biciclete: Copii de la trei școli au participat la un concurs organizat de polițiști

Elevi pe biciclete: Copii de la trei școli au participat la un concurs organizat de polițiști

by iunie 17, 2015 0 comments

Aproximativ 40 de elevi de la trei școli turdene, “Teodor Murășanu”, “Andrei Șaguna” și “Josika Miklos” au participat astăzi de la ora 10 la un concurs de siguranță rutieră organizat de către Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Turda. La evenimentul face parte din proiectul ”Siguranță fără Violență!”, derulat în perioada martie –noiembrie 2015, au participat reprezentanți ai Poliției Locale Turda și viceprimarul Lucian Nemeș.

Elevii au participat la un concurs de biciclete, în organizat în Parcul Tineretului în zona cu alei marcate și semnalizate prin indicatoare rutiere, zonă amenajată la inițiativa Asociaţiei Profesionale a Poliţiştilor Locali Turda, în baza unui proiect aprobat de către Consiliul Județean Cluj și derulat cu sprijinul Primariei Municipiului Turda.
Cei 40 de copii au parcurs traseul concursului, fiind punctaţi pentru echipamentul corect, pentru viteza realizării traseului şi pentru corectitudinea cu care au realizat traseul propus, respectând semnele de circulaţie.Ioana Mocean, din cadrul Poliției Locale Turda, care a coordonat activitatea a precizat că valoarea proiectului este de 2900 de lei iar activitățile urmăresc două teme majore de prevenție. “Pentru elevii din clasa a IV-a fost prevăzută această activitate de siguranță rutieră iar în luna septembrie elevi din clasele VII-VIII vor participa la o activitate de prevenire a violenței. Aeastă activitate va fi organizată și cu sprijinul unui psiholog și al profesorilor din școli”, a precizat Ioana Moceanu. Coordonatoarea proiectului a mai precizat că acesta a fost gândit astfel încât să se re-amenajeze pista de biciclete din Parcul Tineretului care să fie folosită pentru activități viitoare cu copii, pe teme de siguranță rutieră.

În 2015 doar două organizații din Turda au soliciat bani de la Consiliul Județean pentru activități de tineret. Asociația Profesională a Polițiștilor Locali a cerut 2000 de lei (900 de lei a fost finanțarea locală) în timp ce Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice a solicitat  un sprijin financiar de 5000 de lei pentru cofinanțarea unui proiect de educație sanitară și prevenție, denumit  “Sănătate pentru tineri”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.