Elena Uioreanu: PSD blochează adoptarea votului prin corespondență

Elena Uioreanu: PSD blochează adoptarea votului prin corespondență

Elena Uioreanu: PSD blochează adoptarea votului prin corespondență

by octombrie 19, 2015 0 comments

Deputatul liberal Elena Ramona Uioreanu a transmis astăzi un comunicat de presă prin care acuză Partidul Social Democrat că blochează adoptarea modificărilor legislative care să permită votul prin corespondență.

”PSD se luptă din răsputeri să blocheze proiectul liberal de modernizare a politicii româneşti. PSD ştie că odată adoptată legea votului prin corespondenţă, sfârşitul său e mai aproape iar dictatura baronilor neo-comunişti se va sfărma sub presiunea voinţei românilor de a avea o ţară modernă, civilizată şi prosperă”, se arată în comunicatul de presă al deputatei PNL.

Pe de altă parte, social-democrații spun că PNL nu a vrut niciodată adoptarea acestor modificări legislative și au dorit doar să folosească subiectul pentru discursuri politice.  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut, marți, că liberalii nu au vrut niciodată “să facă” legea votului prin corespondență, în opinia sa acest lucru fiind dovedit de faptul că au renunțat la șefia comisiei parlamentare pentru codul electoral.

Parlamentarul clujean Elena Uioreanu spune că pe de-o parte PNL a purtat discuții atât cu Autoritatea Electorală Permanentă cât și cu diplomații români și reprezentanți ai românilor din străinătate  dar și că modificările propuse sistemului de vot pot fi făcute cu costuri minime ce nu depășesc 4-5 euro pe alegător.

‘În toamna aceasta se poartă una dintre cele mai importante bătălii politice pentru modernizarea ţării şi pentru viitorul prosper al neamului românesc. Este vorba de adoptarea Legii votului prin corespondenţă, proiect de lege depus în Parlament de către PNL, încă de la începutul acestui an. Proiect de reformă politică majoră care, tot de atunci, este blocat şi sabotat de majoritatea pesedistă. Menţionăm că PNL a discutat și agreat acest proiect cu organizațiile și reprezentanții românilor din Diaspora, reprezentanții ambasadelor, precum și cu Autoritatea Electorală Permanentă. În felul acesta PNL și-a asumat elaborarea unei legi care să vină în sprijinul cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, ca o alternativă la exprimarea, fără constrângeri, a unui drept constituţional – respectiv dreptul de vot. PNL nu uită, nu iartă şi vrea să le facă dreptate românilor din Diaspora, umiliți de PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.
​​Obiectivul PNL este ca niciun român, oriunde s-ar afla, să nu mai fie împiedicat să voteze, ba mai mult să i se garanteze dreptul şi accesul facil la vot.
Este o urgență adoptarea acestui proiect de lege, pentru că la alegerile parlamentare de anul viitor votul românilor din afara granițelor să nu mai fie obstrucționat. Proiectul PNL este unul închegat, simplu și funcţional, care garantează secretul votului. Votul prin corespondență propus de PNL este la cheie, cuprinde atât principiile, cât și mecanismele rodate în democrațiile consolidate. Votul prin corespondenţă reprezintă modul în care România îi recunoaşte pe românii din străinătate drept cetăţeni deplini, egali, şi NU cetăţeni de mâna a doua în ţara de origine.
Principiul esenţial al acestei legi este că românii din străinătate nu vor mai fi nevoiţi să cheltuiască sume mari de bani, timp şi energie pentru a vota, procedura devenind una simplă şi susţinută financiar de la buget. Costul estimat al votului prin corespondenţă, în urmă unei simulări, este de 4-5 euro de alegător. În felul acesta, milioane de români nevoiţi să plece-n lumea mare, vor fi readuşi să hotărăscă asupra treburilor ţării, iar România şi democraţia noastră vor avea de câştigat mai ales din experienţa de viaţă şi de muncă a românilor care au cunoscut alte culturi, sisteme de muncă şi organizare înaintate, occidentale. Aceşti electori nu vor fi niciodată cumpăraţi şi înşelaţi prin „darurile” electorale şi metodele manipulatoare ale baroniadei roşii.
De aceea PSD se luptă din răsputeri să blocheze proiectul liberal de modernizare a politicii româneşti. PSD ştie că odată adoptată legea votului prin corespondenţă, sfârşitul său e mai aproape iar dictatura baronilor neo-comunişti se va sfărma sub presiunea voinţei românilor de a avea o ţară modernă, civilizată şi prosperă”, se arată în comunicatul deputatului Elena Uioreanu.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<