Elena Uioreanu: Autostrada nu se poate construi prin ruinarea caselor din Mihai Viteazu

Elena Uioreanu: Autostrada nu se poate  construi prin ruinarea caselor din Mihai Viteazu

Elena Uioreanu: Autostrada nu se poate construi prin ruinarea caselor din Mihai Viteazu

by martie 17, 2015 0 comments

Deputatul Elena Uioreanu a anunțat printr-o scrisoare adresată presei că va face toate demersurile ca transportul greu din comuna Mihai Viteazu să fie limitat, în condițiile în care mașinile de tonaj greu distrug casele oamenilor.
Deputatul liberal a descris în mesajul său modalitățile prin care transportatorii păcălesc legea: se anunță între ei prin stații de emisie recepție, parchează în timpul controalelor ISCTR, reduc traficul în timpul controalelor ori a vizitelor oficalităților, precum prefectul de Cluj ori parlamentarii din județ. „Oamenii se tem, insa, cel mai mult de venirea verii, cand vremea va permite sa se lucreze la Autostrada la capacitate maxima, acum fiind vorba de cca. 30 %. Avand experienta constructiei tronsonului de autostrada Turda-Gilau , si avand in vedere ca din vara va incepe lucrul si la tronsonul Campia Turzii – Targu-Mures, oamenii se asteapta la ce e mai rau si sunt pregatiti sa iasa in strada pentru a-si apara agoniseala de o viata, platita scump prin Spania sau Italia, departe de familie si copii sau prin credite bancare”, se artă în mesajul deputatului cluejan. Elena Uioreanu spune că a găsit și o soluție, aceea ca Ministerul Transporturilor să preia în administrare un drum ce trece pe lângă vechiul canal de irigație pe care să îl reabiliteze și să îl folosească ca și cale rutieră spre șantierele autostrăzilorTurda-Sebes și Tg.-Mures – Turda. ai Viteazul dand curs numeroaselor solicitari ale gospodarilor disperati de distrugerea caselor si a agoniselii lor de o viata de catre traficul greu datorat constructiei Autostrazii Turda-Sebes. Deputatul liberal spune că va face toate demersurile ca situația să fie remediată.
Locuitorii din Mihai Viteazu dar și cei din Turda nu sunt însă la prima experiență nefericită, de acet tip. Peste tot pe unde au autovehicule de 40 de tone încărcate cu materii prime, oamenii şi casele lor au avut de suferit. Locuitorii din Mihai Viteazu au suferit în urmă cu câţiva ani buni în urma activităţii Pontello care reabilita drumul Turda-Cluj, locuitorii din Turda de pe strada Dragalina au protestat împotriva traficului greu de la Holcim, iar, mai recent,locuitorii din Vlaha s-au trezit cu casele crăpate în urma activităţii Bechtel. Primarul din Mihai Viteazu, Ioan Zeng declara în iulie 2007 că zilnic prin comuna Mihai Viteazu treceau 248 de maşini de peste 50 de tone, care circulau cu viteză mare şi distrugeau structura de rezistenţă a caselor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.