Ecoatitudine, un proiect-investiție în viitorul copiilor

Ecoatitudine, un proiect-investiție în viitorul copiilor by februarie 20, 2017 0 comments

Școala ”Andrei Șaguna” Turda a demarat în această săptămână un amplu proiect ecologic, menit să conștientizeze elevii, dar și cadrele didactice și comunitatea locală despre consecințele acțiunii omului asupra mediului.

Activitatea de debut a proiectului ”Ecoatitudine”, coordonat de profesor Gabriela Mureșan și profesor dr. Olga Elena Morar (directorul școlii), a avut loc miercuri, 15 februarie, de la ora 16, în sala festivă a școlii, în prezența consilierului local Adrian Sărmășan, a preotului Grigore Marchiș, a reprezentanților părinților și elevilor școlii. Programul a cuprins vizionarea unor fragmente dintr-un documentar de televiziune realizat în municipiul Turda, despre ce se întâmplă când deșeurile sunt tratate cu indiferență și ignoranță și cum pot acestea afecta sănătatea oamenilor. Activitatea a continuat cu discuții pe marginea materialului vizionat între elevi, părinți și invitați despre gravitatea poluării mediului cu deșeuri.

”Important este pentru dumneavoastră, copii, să înțelegeți cât este de gravă situația și, la rândul vostru, când vă întâlniți cu alți copii, de la alte școli pur și simplu să aduceți subiectul în discuție. Cu cât veți reuși să transmiteți mai mult ideea de ecoatitudine mai departe, veți fi câștigători pe termen lung. Oricum, sunteți câștigători prin simplul fapt că sunteți aici și veți rămâne cu ceva pe care să aplicați apoi mai departe”, a declarat consilierul local Adrian Sărmășan.

Monica Ciotlăuș, profesor de geografie și membru al echipei de proiect, a arătat faptul că prin acest proiect se deschide oportunitatea pentru realizarea altor activități pe consumul responsabil al resurselor, reciclarea materialelor.

”Vreau să atrag atenția că atât la nivel de țară cât și la nivel de administrație locală suntem deficitari cu cantitatea de materiale pe care reușim să le reciclăm. După cum bine știți, există și o campanie națională de reciclare a echipamentelor electronice și a deșeurilor mici. În mod concret, toți pașii aceștia putem să îi facem: hartia putem să o punem separat, la fel plasticul, sticla, metalul și în ziua în care se anunță colectarea echipamentelor electronice și bateriile, să le ducem la punctele de colectare. Există la noi în școală astfel de puncte de colectare, elevii știu”, a adăugat prof. Monica
Ciotlăuș.

Această primă activitate, derulată în cadrul proiectului, a fost una reușită, impactul asupra elevilor și părinților fiind semnificativ.

Proiectul ”Ecoatitudine” va continua până la începutul lunii aprilie și va cuprinde numeroase activități cu specific eco.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.