”E o nebuloasă, acolo” . ALDE a cerut auditarea financiară a echipei de handbal ”Potaissa” Turda

”E o nebuloasă, acolo” . ALDE a cerut auditarea financiară a echipei de handbal ”Potaissa” Turda by octombrie 31, 2018 1 comment

Grupul ALDE din Consiliul Local Turda a cerut astăzi un audit financiar al echipei de handbal Potaissa Turda, după ce liderul de grup, consilierul Ovidiu Micu a fost nemulțumit de raportul financiar prezentat de către conducerea clubului. 

Flaviu Sâsâeac, președinte ASH Potaissa Turda spune că activitatea financiară a clubului este în regulă, poate fi verificată și spune că a transmis administrației locale un raport detaliat, cu fiecare factură.

E o nebuloasă și o sfidare la adresa Consiliului Local”, a apreciat Ovidiu Micu modul în care a fost prezentat pe hârtie raportul financiar al echipei de handbal Potaissa Turda. Consilierul local este nemulțumit de faptul că raportul nu are suficiente detalii și doar categorii generale de cheltuieli. Ovidiu Micu a criticat faptul că raportul e semnat și ștampilat doar pe prima pagină fără a fi menționat numele persoanei care și-l asumă. Prin intervenția sa, Micu a criticat indirect activitatea consilierului PMP Adrian Nap, reprezentantul Consiliului Local.

Solicit în numele grupului ALDE din Consiliul Local un audit la clubul de handbal”, a declarat consilierul Ovidiu Micu, după un set de replici cu consilierul Adrian Nap. Ovidiu Micu a reclamat faptul că în anumite luni figurează cheltuieli diverse cu valori de 10.000 sau de 36.000 de lei, nedetaliate. 

Flaviu Sâsâeac, președintele ASH Potaissa Turda a precizat că activitatea finaciară a clubului este fără probleme și că  poate fi verificată suplimentar oricând. Sâsâeac a mai precizat că a transmis administrației locale un  rapor financiar detaliat.”Raportul pe care eu l-am trimis este detaliat cu fiecare factură, precizează natura cheltuielilor și societățile către care s-au făcut plăți. Probabil că nu au mai multiplicat toate acele informații, dar noi am transmis un raport detaliat. Pe de altă parte este în Primărie un corp de control al activităților sportive care lunar vin și cer prin sondaj contabilei să prezinte facturil de cheltuieli. Cheltuielile clubului sunt perfect transparente”, a apreciat Flaviu Sâsâeac. Președintele clubului a mai precizat că sumele mai mari înregistrate la capitolul diverse în unele luni corespund organizării Cupei Challange și diverselor servicii contracte. 

Este a doua dată în decurs de o săptămână când consilieri locali din alianța aflată la putere la Turda critică administrația primarului Cristian Matei cu privire la modul î care e gestionată cheltuirea banilor în sport.

În urmă cu câteva zile consilierii PMP numeau clubul de fotbal Ariesul Turda drept o posibilă ”gaură neagră” și criticau administrația locală că nu e transparentă cu privire la situațiile financiare ale clubului la care Consiliul local e acționar.

1 comentariu

Incepe conversatia
 1. legionarul
  #1 legionarul 4 noiembrie, 2018, 20:24

  Aceasta ,, GAURA NEAGRA ,, numita ACH Potaissa Turda , inghite bani cu nemiluita , atat de la Primarie ( cu girul RANJITULUI global ) , cat si de la diversi sponsori pendinte de Maria Sa Primaria , dupa cum urmeaza :
  – Primaria Turda ……..1900.000 lei lunar
  – CAA …………………….200.000 lei lunar
  – SC Domeniul Public ..50.000 lei lunar
  – Salina Turda ………….320.000 lei lunar
  -ASA…………………………60.000 lei lunar (??sponsorizare ???)

  Plus alte sume mai mici de la diverse SRL-uri obligate de Primarie !!!!!!
  La aceste sume colosale , am vazut ce a facut echipa castigatoare a cupri CHALLENGE !!!!!
  Asa ca sa nu ne mai abureasca Flaviu Sasaiaac !!!!!!

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.