După ce l-a numit pe Iohannis drept ”Președintele Delir”, Cristina Burciu s-a afiliat la PNL

După ce l-a numit pe Iohannis drept ”Președintele Delir”, Cristina Burciu s-a afiliat la PNL by decembrie 11, 2019 0 comments

Deputatul ex-PSD Cristina Burciu s-a afiliat grupului Partidului Național Liberal, potrivit unei informări pe care a trimis-o conducerii Camerei Deputaților. Trecerea de la PSD la PNL are loc după ce Burciu a votat pentru investirea guvernului Orban și a fost exclusă din PSD.

InfoAries.ro vă prezintă topul declarațiilor politice ale Cristinei Burciu din ultimul an, care o fac de rușine în calitate de nou afiliată Partidului Național Liberal.

Cele mai tari sunt replicile în care îl numesc pe Klaus Iohannis drept președintele ”Delir” și două fraze în care îl face pe Iohannis puțin nebun, samavolic, și extremist naționalist.

1. Iohannis- Președintele urii naționale. Cristina Burciu a susținut această declarație politică în ședința Camerei Deputaților din 22 octombrie 2019,  cu foarte puțin timp înainte să aibă revelația că PSD e rău și PNL e bun.

Președintele Iohannis, spune Cristina Burciu ”.….a vorbit cu o ură viscerală, toxică şi intolerabilă pentru demnitatea sa, de “o Românie fără PSD”!!! Această ură patologică, inexplicabilă şi inacceptabilă, este o instigare fără precedent la şovinism, la duşmănie între oameni şi chiar la intoleranţă şi naţionalism extremist!. În doar două fraze, Burciu îl descrie pe Klaus Johannis drept sovin, puțin nebun, intolerant, dușmănoș și naționalist-extremist. În același timp, Partidul Social Democrat este o formaţiune politică respectabilă.

2. Declarația politică ”Să scăpăm de președintele absent”. În declarația politică din 7 mai 2019 a deputatei Burciu rămâne celebră sintagma  în care l-a numit pe Iohannis drept ”Președintele Delir”. ”Edificator este doar faptul că şeful statului nu a făcut absolut nimic pentru creşterea şi dezvoltarea României! Nu a făcut nici măcar vreun studiu de impact, niciun raport referitor la evoluţia sectoarelor fundamentale, precum educaţia, sănătatea, infrastructura, nu a făcut nimic. Nici rolul de mediator nu şi l-a însuşit, ba chiar a acţionat samavolnic, din moment ce a blocat Legea bugetului, a amânat nepermis creşterea alocaţiilor copiilor şi s-a trezit, în acest an, că Guvernul PSD, pe care tot el l-a învestit, nu mai este bun şi, vezi Doamne, trebuie decapitat!

Aşadar, tineri români care vreţi o ţară ca afară, acum aţi văzut că nu e prea mare diferenţa între Regele Lear şi “Preşedintele Delir”!, rostea Burciu de la tribuna Camerei Deputaților. În același text Iohannis era și președintele samavolnic ce nu-și poate număra casele și banii din meditații.

3.”A cincea moţiune de cenzură, o altă mişcare haotică a opoziţiei!” , e o altă declarație politică a deputatei PSD de la Turda, rostită în ședința Camerei Deputaților din iunie 2019. Acesta e momentul în care deputatul PSD de Turda concluziona că Partidul Național Liberal derapează. <<……vedem limpede politicianismul acestor documente (motiuni de cenzură-nr), emise din raţiuni mai degrabă justificative înspre propriul electorat, şi nu din motive obiective şi conforme realităţilor politice, economice şi sociale din ţară. Dar, pentru că democraţia permite şi derapaje de genul: “Hai să ne aflăm în treabă, mai depunem o moţiune!”, sau: “…. fă-te că lucrezi”, fără a nominaliza, s-a ajuns la respingerea ordonată a tuturor celor patru moţiuni de cenzură de până acum>>, concluziona Burciu. Peste câteva luni avea să trăiască revelația politică că moțiunile de cenzură ale Opoziției sunt în interesul românilor.

Președintele Urii Naționale- fragment din declarația politică a deputatei Cristina Burciu, susținută în ședința Camerei Deputaților din 22 octombrie 2019

În această calitate, cel puţin la limita legii, “garantul unităţii ţării” şi-a permis, în mod cu totul şi cu totul dispreţuitor, să împartă România în două, respectiv în “românii mei” şi în “PSD-işti”. În ultimele zile, peste tot unde a vorbit în ţară, preşedintele trezit din letargie după cinci ani de muţenie aproape deplină, a vorbit cu o ură viscerală, toxică şi intolerabilă pentru demnitatea sa, de “o Românie fără PSD”!!!

Această ură patologică, inexplicabilă şi inacceptabilă, este o instigare fără precedent la şovinism, la duşmănie între oameni şi chiar la intoleranţă şi naţionalism extremist!

Condamn cu tărie un asemenea comportament politic, de învrăjbire a românilor împotriva românilor! Oare de un astfel de comportament are nevoie România europeană şi membră NATO în anul 2019??? Daţi-mi voie să vă spun clar şi răspicat: NU!

De ce instigă Iohannis la ură? De ce împarte România în două? De ce vrea să dispară PSD-iştii de pe faţa pământului? Răspunsul simplu ar fi că, vezi Doamne, este în campanie electorală, în care este permis orice, ca pe maidan! Dar nu trebuie să-i dăm preşedintelui niciun fel de circumstanţe atenuante! Nu are nicio scuză, pur şi simplu a depăşit cu mult limita bunului-simţ, a respectului şi a logicii faptelor şi vorbelor unui preşedinte aflat în exerciţiul mandatului, chiar dacă suntem în campanie electorală!

Partidul Social Democrat este o formaţiune politică respectabilă, cu un trecut de care se leagă foarte multe dintre realizările României în plan intern şi internaţional, aderarea la structurile europene şi nord-atlantice fiind doar două exemple. PSD are aproape un milion de membri şi simpatizanţi, a câştigat alegeri unde au participat toţi românii, a guvernat ţara în ultimii trei ani, perioadă în care, să nu uităm, a majorat salariile, mai ales în sănătate şi educaţie, a crescut pensiile, a dublat alocaţiile copiilor, a construit şi reabilitat numeroase şcoli, grădiniţe şi săli de sport în toată ţara, şi multe altele.

Ce-ar fi, dragi români, să avem “o Românie fără Iohannis”, o Românie condusă de un patriot adevărat, de un român cu bun-simţ şi cu respect faţă de fiecare cetăţean! Cred că nu ar fi prea greu! Ştampila este în mâna noastră, a tuturor, în 10 noiembrie!”, spunea Cristina Burciu în octombrie 2019. Câteva zile mai târziu avea să-și schimbe opinia.

Textul integral aici.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.