După ce au construit primăria, au realizat că nu încap toți în ea. Vor cheltui 1 milion de lei pentru amenajare

După ce au construit primăria, au realizat că nu încap toți în ea. Vor cheltui 1 milion de lei pentru amenajare by februarie 20, 2020 0 comments

Administrația locală din Mihai Viteazu intenționează să cheltuie 1 milion de lei cu amenajarea și dotarea noii primării.

Suma a fost aprobată la votarea bugetului local al comunei ce a avut loc vineri, 14 februarie. ”Suma e aberantă, e prea mare și insuficient justificată”, crede fostul consilier local Ioan Balea.

Povestea primăriei noi din comună e una anecdotică. După ce au construit-o,  și-au dat seama că nu încap cu toții în ea.

Alocarea a 1 milion pentru dotarea noii primării s-a făcut în contextul în care veniturile comunei Mihai Viteazu sunt în scădere. Anunțul pierderilor de venituri a fost făcut chiar de primarul comunei, Ioan Zeng, în deschiderea ședinței de Consiliu Local. Potrivit lui Zeng, comuna Mihai Viteazu a pierdut gradual peste 4 milioane de lei, în ultimii 4 ani.

Diminuarea veniturilor bugetare nu l-a împiedicat însă pe edil să aloce sume imense pentru noua primărie din localitate.

După ce au construit Primăria au constatat că nu încap în ea

Administrația locală din Mihai Viteazu a demarat construirea unei noi primării în 2015. Valoarea lucrărilor era atunci 3,5 milioane plus TVA și urmau să fie executate de Gentilia Construct, firmă a fostului consilier județean PSD, Florinel Cuc. Evolutia lucrărilor e în sine o întreagă aventură deoarece pe parcurs Gentilia a intrat în insolvență.  La începutul aunului 2020, noua primărie nu e funcțională.

După ce construcția a fost terminată, administrația locală a constatat că nu încap cu toții în noua primărie. Au achiționat un teren peste drum și vor construi cu 900.000 de lei un corp secundar de clădire, pentru arhivă și o serie de alte servicii publice.

25.000 de lei, amenjarea locului de muncă a unui funcționar public

Supriza bugetară pentru anul 2020, de la Mihai Viteazu o reprezintă însă subcapitolul cheltuieli de capital de la capitolul ”autorități publice”. Se vor cheltui 50.000 de lei pentru întăbulări de terenuri, 50.000 de lei pentru un sistem video de supraveghere, 180.000 de lei pentru demolarea vechii primării și amenajarea unui parc.

Pentru amenajarea și dotarea în interior noii primării se va cheltui 1 milion de lei. Primăria Mihai Viteazu are o medie de 40 de angajați.

Amenjarea unui loc de muncă în Primăria Mihai Viteazu costă 25.000 de lei, pentru fiecare funcționar public.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<