Duminică, invitaţie la ecologizarea Cheilor Turzii

Duminică, invitaţie la ecologizarea Cheilor Turzii by aprilie 18, 2018 0 comments

Consiliul Județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, invită toți iubitorii de natură, duminică, 22 aprilie a.c., la o acțiune de ecologizare a traseului deschis turiștilor din Cheile Turzii, Rezervație Naturală de interes național și Sit Natura 2000.

„Scopul principal al acestei acțiuni îl reprezintă atât dorința de igienizare și menținere în condiții optime a rezervației, cât și pregătirea acesteia pentru afluxul de turiști și vizitatori care sunt așteptați în zilele libere din jurul datei de 1 Mai precum şi pe parcursul întregului sezon de vizitare ce bate la ușă”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Potrivit unui comunicat din partea Consiliului Judeţean, se urmăreşte, în principal curățarea cursului Pârăului Hășdate ce străbate defileul rezervației naturale de la un capăt la celălalt. ”Astfel, în fiecare primăvară, odată cu topirea zăpezilor, nivelul acestui pârâu crește semnificativ, apa preluând din localitățile situate în amonte unele deșeuri și pet-uri, pe care le transportă în aval”, se arată în documentul citat.

Organizată de rangerii din cadrul Biroului Arii Protejate, structură mai-nou înființată în cadrul Salvamont Cluj cu rol în administrarea Cheilor Turzii și Cheile Turenilor, acțiunea de ecologizare programată în acest weekend va beneficia de participarea, deja anunțată, a reprezentanților administrațiilor locale din comunele Petreștii de Jos, Săndulești și Mihai Viteazu, ai Asociației Ecouri Verzi, ai Societății Lepidopterologice Române, ai Cluburilor Cicloturism Napoca și Alpin Român, ai Asociației Natura Transilvaniei, ai Fundației de Ecologie și Turism Potaissa, dar și a personalului didactic, respectiv a elevilor din Școlile Gimnaziale „Ioan Bujor” din Petreștii de Jos, „Simion Balint” din Copăceni, comuna Săndulești și „Mihai Vodă” din Mihai Viteazu.

Invitația este adresată tuturor celor dornici să se implice și să ajute la asigurarea curățeniei în acest areal natural.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.