Drmul Turda-Ploscoș a fost asfaltat

Drmul Turda-Ploscoș a fost asfaltat iulie 19, 2018 0 comments

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare demarate în cursul anului trecut pe drumul județean 161B Turda – Ploscoş.

După ce, în cursul anului 2017, a fost asfaltat un sector de drum în lungime de peste 7,5 kilometri, de la kilometrul 11+819 până la kilometrul 19+403, în acest an lucrările de asfaltare au vizat două sectoare de drum însumând peste 5 kilometri, respectiv de la kilometrul 11+300 la kilometrul 11+819 şi de la kilometrul 19+403 la kilometrul 24+044.

„Importanța drumului recent asfaltat e dată de faptul că acesta face legătura cu un alt drum județean extrem de important, DJ 161A, pe direcția Ceanu Mare – Cojocna – Apahida, precum și cu municipiul Turda. Astfel, se realizează joncțiunea cu drumul de acces spre Salina Turda, unul dintre cele mai reprezentative și mai vizitate obiective turistice din județul Cluj”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Anterior, pe întreg sectorul de drum în lungime de 12,744 de kilometri au fost executate lucrări de întreţinere constând în burduşiri, eliminare gropi prin acoperire cu material pietros cu cilindrare și așternerea unui strat de balast stabilizat cu adaos de lianţi în grosime de 15 centimetri. Pentru completa finalizare a proiectului, în aceste zile sunt în plină desfășurare și se apropie de finalizare lucrările de completare a acostamentelor cu material pietros, urmând să se realizeze şi lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.