Două proiecte de peste 1,5 milioane de lei finalizate de Compania de Apă

Două proiecte de peste 1,5 milioane de lei finalizate de Compania de Apă by februarie 16, 2016 0 comments

CAA CT 15Lucrările de reabilitare a clădirii ce a avut rolul în trecut de Centrală Termică (CT 15), din cartierul central de blocuri din Câmpia Turzii sunt aproape de finalizare, a anunțat conducerea Companiei de Apă Arieș. În paralel cu lucrările derulate la sediul central al CAA s-au executat lucrări de reabilitare a clădirii CT15 ce va găzdui laboratorul metrologic, birourile angajaților de la direcția producție, un atelier mecanic, magazia de materiale și arhiva societății.

Clădirea este prevăzută în proiect cu parter și etaj, iar valoarea lucrărilor se ridică la peste 770 de mii de lei. Lucrările de extindere a spațiilor operaționale fac parte din contractul cu denumirea: „Reabilitare clădiri și spații operaționale” din cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii’’.

,,Prin implementarea programului finanțat din Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu, s-au creat premisele unei dezvoltări durabile, conforme cu obligațiile asumate de Compania de Apă Arieș. Pentru continuarea investițiilor în infrastructura din arealul de operare, CAA va accesa o finanțare de circa 160 de milioane de euro fără TVA, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

Compania de Apă Arieș se numără printre primii operatori de apă din țară care demarează un nou proiect major de investiții, având ca principală sursă de finanțare Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, conducând la o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite întregii populații deservite. Etapa a II-a a proiectului va asigura serviciul de alimentare cu apă în tot arealul deservit. În urma implementării, prin investiţiile în infrastructura de apă, se vor îndeplini cerinţele privind calitatea apei potabile iar gradul de acoperire cu servicii de apă potabilă va fi de 100 %”, a precizat, într-un comunicat de presă, Cristian Octavian Matei, directorul general al CAA CAA.

 

CAA anunță reabilitarea liniilor electrice la la Uzina de Apă Corneşti

Contractul de lucrări „Reabilitarea liniilor electrice existente la Uzina de Apă Corneşti” a fost încheiat la data de 21.09.2015 cu firma S.C. WALHALLA INVEST PRODCOMIMPEX S.R.L. având o valoare de 817 586 lei.

Investiţia, realizată în proporţie de 100%, a avut ca obiectiv principal reabilitarea liniilor electrice existente la Uzina de Apă Corneşti prin înlocuirea instalaţiei de energie electrică de alimentare a pompelor puţurilor de apă Corneşti care era foarte veche, având o stare tehnică precară.

Liniile Electrice Aeriene (LEA) existente care au necesitat înlocuire alimentează următoarele fronturi de captare:

Frontul Moldoveneşti: 16 puţuri – aproximativ 1300 m;

Frontul Ciucaş: 6 puţuri – aproximativ 450 m;

Frontul Dispecerat: 10 puţuri – aproximativ 1 000 m;

Frontul Balastiera: 22 puţuri – aproximativ 1 450 m;

Cele 8 puţuri inactive.

Lungimea totală a liniilor electrice înlocuite prin intermediul investiţiei este de cca. 4 200 m. Totodată, au fost înlocuiţi stâlpi de susţinere montându-se un număr de 97 stâlpi noi.

Reamintim faptul că acest contract este parte componentă a proiectului „Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda”, demarat de către C.A.A. din economiile realizate în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda–Câmpia Turzii” aferent perioadei 2007-2013

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.