Două fabrici din Turda sunt pe lista de reuşite ale Ministerului Mediului de Afaceri pe 2017

Două fabrici din Turda sunt pe lista de reuşite ale Ministerului Mediului de Afaceri pe 2017

Două fabrici din Turda sunt pe lista de reuşite ale Ministerului Mediului de Afaceri pe 2017

by ianuarie 23, 2018 0 comments

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a susținut vineri, 19 ianuarie, o conferință de presă în care a prezentat rezumatul activității derulate în anul 2017. Într-un top al investiţiilor de succes pe anul 2017, prezentat de ministrul Laufer se află, pe poziţiile 5 şi 6, fabrica Sonaca, de lângă Turda, din Moldoveneşti şi ACS Industries Turda.

Sonaca este cunoscută pentru producerea de componente pentru aripi de avion şi este considerată ca lider în domeniu, fiind furnizor pentru Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier şi Gulfstream. Construirea fabricii a durat 18 luni.

Investiția realizată de SAT a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, de 24,1 milioane de lei, dintr-o investiţie de 52 de milioane. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat companiei belgiene un împrumut de 8,5 milioane de dolari pentru construirea fabricii.

ACS Industries Turda, companie americană ce se ocupă cu componente de automobile, va angaja 130 de oameni, în cadrul unei investiții de 5 milioane de euro.

InvestRomania, departamentul prin care Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dorește să promoveze mediul de afaceri românesc în afara granițelor și să atragă investitori străini în țara noastră, are în portofoliu 109 proiecte de investiţii aflate în derulare.

Potrivit lui Ilan Laufer, ministrul de resort, valoarea totală a investițiilor declarate este de aproximativ 2,5 miliarde de euro, iar numărul total de locuri de muncă ce ar putea rezulta din implementarea acestor proiecte se ridică la 25.000.

Totodată, cele mai atractive domenii pentru realizarea investițiilor străine în țara noastră sunt industria auto, IT&C, centre de externalizare servicii, electrocasnice, agricultură, biotehnologii și biomasă, logistică, aeronautică și industria echipamentelor medicale.

Ilan Laufer a mai precizat faptul că, în acest an, una dintre prioritățile ministerului pe care îl conduce este aducerea unui nou mare constructor de mașini la nivel local. Iată o listă a proiectelor InvestRomania concretizate:

 • Parteneriat BMW industria 4.0 sector IT România.
 • LITING CHINA – Brăila – producție corpuri de iluminat pentru uz caznic – 6 mil. euro (300 locuri de muncă).
 • VOXPRO U.K (ITC) – Bucuresti (150 angajati).
 • CRF Health U.K (ITC) – lasi, (200 angajati).
 • TIMKEN S.U.A — Ploiesti – 60 mil. euro – Rulmenti – (120 angajați).
 • ACS INDUSTRIES S.U.A Auto – Turda – 5 mil. euro (130 angajați).
 • ROKUL DANEMARCA Ploiești – Materiale Constructii – 70 mil. euro (150 angajați).
 • YILDIZ ENTEGRE Turcia — Pitești — Industria lemnului 150 mil. euro (450 angajați).
 • YAZAKY Japonia- Brăila — Auto – 30 mil. euro (2.200 angajați).
 • CALSONlC KANSEI Japonia — Ploiești – Auto 30 mil. euro (în derulare) (150 angajați).
 • SONACA BELGIA AERONAUTIC – Turda – 12 mil. euro (200 angajati).
 • ARCTlC TURCIA DÂMBOVIȚA – White Goods – 104 mil. Euro (500 angajați).
 • ROK1 JAPONIA – Arad – 6 mil. euro – Filtre auto (100 angajați).
 • HEXA WARE INDIA (ITC) – Bucuresti (200 angajati).
 • INTERGLOB TECHNOLOGIES INDIA – outsourcing în domeniul travel – București – (100 angajați).
 • PRYSMIAN ITALY- Slatina- 22 mil. euro – optic Fiber Cable (1.400 angajați).
 • CGS (Computer Generated Systems) S.U.A – 1.500 noi locuri de muncă IT.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<