Două din 25 de drumuri reparate de Consiliul Județean sunt din zona Turzii

Două din 25 de drumuri reparate de Consiliul Județean sunt din zona Turzii by februarie 26, 2016 0 comments

Consiliul Județean Cluj a aprobat astăzi alocarea banilor pentru lucrările de reparații la drumurile din județ. Doar două din 25 de drumuri județene reabilitate sunt din zona Turzii în timp ce grosul banilor au fost direcționați spre nordul județului. În plenul ședinței Andreea Morar, consilier județean orginar din Turda a cerut alocarea a 100.000 de lei pentru drumul Turda-Ploscoș.

Alte localități însă, precum Petreștii de Jos au fost trecute pe linie moartă de consilierii județeni.

Proiectul de hotărâre privind banii pentru drumuri a fost ținut până azi dimineață în sertarele Consiliului Județean și nu a fost făcut public așa cum prevede legea, cu cinci zile înainte.
Hotărârea Consiliului Județean prevede alocarea a circa 11,8 milioane de lei pentru lucrări în derulare și 1,27 milioane pentru lucrări noi. Alocarea banilor pentru drumurile din județ a stârnit discuții încă de la începutul ședinței Consiliului Județean.

Rareș Rusu: ” Dl Lăpușan cred și eu că aveți probleme sentimentale”

Rareș Rusu (PMP) a cerut Consiliului să nu valideze procesul verbal al ședinței anterioare din ianuarie și a motivat că nu au fost respectate în elaborarea proiectelor prevederile articolelor 27 și 28 din Regulamentul Consiliului Județean. Conducerea CJ a fost acuzată că nu a prezentat la timp proiectele de hotărâre. “Ați negociat bugetul județului într-un fel de mare unire uslistă”, a comentat consilierul Rusu care a stârnit comentariilor critice ale consilierului Remus Lăpușan (PSD). “Cred și eu că aveți probleme sentimentale”, a comentat ironic Rusu, pe marginea înțelegerii din Consiliul județean a celor două mari partide adverse, PNL și PSD.
Grupul consilierilor independenți a reluat acuzele referitoare la înțelegerea politcă dintre PSD și PNL și pentru alocarea banilor pentru drumuri. “Au păstrat proiectul cu drumurile până azi ca să și repartizeze banii primarilor lor, doar după criterii politice”, a comentat Andreea Morar, consilier independent.

Doar două drumuri din 25 sunt reabilitate în zona Turzii

Lista drumurilor județene ce vor fi reparate în județ include doar două drumuri din zona Turzii. Drumul Turda-Bogata-Călărași va primi 2 milioane de lei iar drumul Alba-Luncani (Luna) va primi 76.585 lei.
În ciuda protestelor recente de la Petreștii de Jos, consilierii județeni nu au făcut nicio referire la DJ 107 dar au aprobat alocarea a 280.319 lei pentru secțiunea Petrești-Lita.
Consilierul județean independent Andreea Morar a solicitat în plenul Consiliului Județean alocarea sumplimentară a 100.000 lei pentru pietruirea a 13 km din drumul Turda-Ploscoș, propunere aprobată de Consiliul Județean.

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.