Dorel Corpodean : Să finanțăm sportul în limita bunului simț

Dorel Corpodean : Să finanțăm sportul în limita bunului simț by februarie 25, 2016 0 comments

Consilierul local Dorel Corpodean a ajuns la concluzia că sportul local ar trebui finanțat în limita bunului simț, opinie ce a exprimat-o astăzi, dar asta după ce ani de zile cluburile de fotbal pe care le-a susținut au beneficiat de zeci de miliarde de lei din bugetul orașului.

Consilierul local Dorel Corpodean a criticat astăzi în plenul ședinței Consiliului Local alocareaunor sume de bani către echipa de handbal Potaissa Turda.

AHC Potaissa Turda va primi de la bugetul local, în acest an, 250.000 lei lunar, o sumă considerată de Dorel Corpodean drept ”una exagerat de mare”. „Să finanțăm sportul în limita bunului simț„ a comentat consilerul Corpodean, care a explicat imediat după replica sa că se referă la sumele mari de bani care handbalul le primește în defavoarea ”altor sporturi”.

Proiectul de hotărâre a fost criticat și de către consilierul local Lucian Varo. Acesta a anunțat că nu va vota aceste proiect în condițiile în care sumele alocate handbalului depășesc sumele alocate reparării drumurilor.

Consiliul local Turda a aprobat astăzi bugetul echipei de handbal Potaissa Turda care va avea un buget total estimat la 3,03 milioane lei. Din această sumă 2,5 milioane ar urma să fie asigurați din bugetul local al municipiului Turda, 250.000 din contracte de publicitate, 100.000 de la Consiliul Județean iar diferența din diverse venituri, sponsorizări, vânzări de bilete, drepturi de televizare.

În ceea ce privește cheltuielile, circa 2,1 milioane de lei sunt banii cheltuiți cu plata jucătorilor și antrenorilor iar restul cheltuieli legate de organizarea meciurilor. Discuțiile controversate pe tema finanțării handbalului nu sunt o noutate. Zvonurile spun că antrenorul echipei obține venituri ce depășesc 11.000 de euro. Consilierul local Sorin Bichiș, care e și membru în Comitetul Director al asociației de handbal și unul din inițiatorii proiectului de hotărâre privind bugetul echipei pe 2016 a negat existența unor astfel de sume. ”Conducerea asociației nu este retribuită. Referitor la salariile staff-ului tehnic, acestea sunt confidențiale dar nicidecum nu e vorba de astfel de sume”, a arătat consilierul Sorin Bichiș.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.