DNA a dispuns trimitearea în judecată a fostului arhitect șef Dumitru Iosif

DNA a dispuns trimitearea în judecată a fostului arhitect șef Dumitru Iosif by martie 13, 2020 0 comments

DNA Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului ahitect șef al Turzii, Dumitru Iosif. Tribunalul Cluj a dispus suspendarea unui proces civil cu privire la neregulile de la Grădina Zoologică din Turda, ca urmare a existenței unui dosar penal în cercetare la DNA Cluj: 84/P/2016. 

 Infomația a fost publicată în exclusivitate de către ZiardeCluj.ro

Cu toate că inițial erau cercetate trei persoane: Dumitru Iosif, fostul arhitect șef al Turzii, Daniela Adace, actualul director economic al Primăriei Turda și Mate Csaba, directorul parcului zoologic, la finalul anchetei s-a dispus trimiterea în judecată doar a fostului arhitect șef.

   Surse din DNA au confirmat că procurorii nu au extins cercetările spre alte persoane.

Pe rolul instanțelor civile se află două dosare privind parcul zoologic de la Turda. Primăria Turda a chemat în judecată compania Romabelt în dosarul 2833/117/2015 și a cerut obligarea firmei private la finalizarea lucărilor de execuție. Iar în celălalt dosar, instanța de contencios administrativ a Tribunalului Cluj a dispus la mijlocul lunii mai 2019 suspendarea dosarului privind parcul zoologic de la Turda, după ce DNA a transmis instanței că a început urmărirea penală a trei funcționari publici din Primăria Turda. Reabilitarea parcului zoologic are o istorie agitată. Trei companii s-au asociat pentru a executa lucrările, una a falimentat iar a treia – firma Romabelt- invocă faptul că nu a putut încheia lucrărările deoarece nu a dispus de documentația tehnică în baza căreia să continue lucrările. Autoritățile locale spun că documentația tehnică a fost transmisă contractorului inițial și nu mai este deținută de Primărie.

    Proiectul Grădinii Zoologice a fost blocat însă și de administrația primarului Cristian Matei. Deși exista un acord de finanțare în derulare, administația locală a formulat o cerere către Agenția pentru Protecția Mediului, de retragere de la avizare a proiectului.

Odată cu inculparea lui Dumitru Iosif și finalizarea cercetărilor, speculațiile lansate în presa locală privind o presupusă implicarea a  candidatului USR  Andrei Suciu in vreo activitate de tăinuire a infracțiunilor, cade.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.