Dispute pentru patinoar. Amenajarea patinoarului artificial se va face în centrul orașului

Dispute pentru patinoar. Amenajarea patinoarului artificial se va face în centrul orașului by octombrie 29, 2015 0 comments

Consiliul local a aprobat astăzi amenajarea unui patinoar în centrul municipiului Turda, după ce proiectul propus de executivul condus de Tudor Ștefănie a fost criticat de o parte a consilierilor locali.
Municipalitatea dorea amplasarea patinoarului în centrul orașului, în timp ce consilierul local Sorin Bichiș a lansat ideea ca acesta su fie amplasat fie în Parcul Teilor, fie în Parcul Central. consilierul local Lucian Varo a susținut ideea amplasurii patioarului în altă zonă decât zona centrală. Lucian Varo a precizat că argumentele sale sunt legate de îngreunarea traficului pietonal în zonă și gălăgia făcutU de muzică. Argumentele lui Sorin Bichiș au fost atât legate de salubrizarea zonei cât și de accesibilitate. Anterior ședinței de Consiliu Local, Bichiș spunea că amplasarea patinoarului în centru va duce la distrugerea zonei.
Primarul Tudor Ștefănie a explicat la rândul său că amplasarea patinoarului artificial în centrul orașului se justifică atât din punctul de vedere al stratetigiei de promovare și revitalizare a centrului dar și din rațiuni legate de securitatea obiectivului. ”În Parcul Teilor știm foarte bine că un astfel de obiectiv nu e sigur. Pe de altă parte, de câțiva ani încercăm să revitalizăm centrul. Organizăm în centrul orașului tot felul de evenimente tocmai cu acest scop”, a argumentat primarului.
”Suprafața patinoarului cu tot ce este se întinde pe 450 de mp. Eu nu știu o altă locație cu o astfel de suprafață și peste 200 de Kw putere instalată decât în zona centrală. Există un iluminat public onramental deja asigurat și nu vor impune alte cheltuieli în acest sens. În Parcul Central nu se poate amplasa un astfel de patinoar”, a declarat Tudor Ștefănie.
Tudor Ștefănie a exclus varianta ca municipalitatea să cumpere un pationar artificial și a precizat că în opinia sa varianta potrivită e cea în care un investitor privat să amenajeze patinoarul. ”Să cumperi un patioar cu vreo 70.000 de euro, ca să-l autorizezi, să îl folosești câteva luni ca apoi să îl depozitezi undeva, nu cred că e o idee bună”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.